Nieuwe inclusieve jeugdbeweging in Lauwe

Gepubliceerd op Woensdag 30 juni 2021

“Leiding en oud-leiding van de drie jeugdbewegingen in Lauwe slaan de handen in elkaar en richten een nieuwe jeugdbeweging op: ‘SKIVER’, dat staat voor Spelende KInderen VERbinden. ‘SKIVER’ wordt een inclusieve jeugdbeweging met de focus op kinderen met een mentale beperking. Een absolute meerwaarde voor ons jeugdverenigingsleven”, zegt een tevreden burgemeester Eddy Lust, bevoegd voor Jeugd.

”Met ‘SKIVER’ richten we ons op kinderen van 6 tot 15 jaar met een mentale beperking”, zegt een enthousiaste Deirdre Duquesnoy, één van de initiatiefnemers van de jeugdbeweging. ”We hebben zelf al gemerkt dat kinderen met een mentale beperking de weg naar de jeugdbeweging niet vinden. Als studente Orthopedagogie aan de HoGent. zie en hoor ik vaak hoe moeilijk het is om een locatie vinden waar deze kinderen zich veilig en geborgen voelen”, gaat Deirdre verder.

Medeoprichter Jaron Dewitte vult aan: “En die veilige plek willen wij graag met onze jeugdbeweging ‘SKIVER’ aan die kids geven. Een plek waar iedereen met een mentale beperking tussen 6 en 15 jaar welkom is, om maandelijks op een zondagvoormiddag spelletjes te komen spelen. De activiteiten zullen in en rond Hoeve Delaere plaatsvinden, dit vanaf september 2021.”

Deirdre haar roots liggen bij Chiro Padiro, terwijl Jaron actief is bij Scouts De Vlasschaard Lauwe. Ook (oud-)leiders van jongenschiro Chiro Oskaarke zetten hun schouders mee onder dit project. Met een kerngroep van 8 enthousiastelingen zullen ze het project ‘SKIVER’ trekken.

Burgemeester Eddy Lust: “Als stad kunnen wij enkel maar toejuichen dat dergelijke samenwerkingen tussen verenigingen tot stand komen. Persoonlijk, maar ook als burgemeester en schepen van Jeugd, ben ik het aanbod voor G-sport enorm genegen. Ik ben dan ook enorm enthousiast dat we met dit inclusieve project het aanbod G-werking in onze stad verder uitbreiden.”

Ook schepen van Welzijn Angelique Declercq is blij met de komst van ‘SKIVER’: “Als stad zullen we er dan ook alles aan doen om deze jongeren te ondersteunen in hun missie. We stellen alvast een locatie en middelen ter beschikking en bekijken na de opstart hoe wij hen in hun ambities verder kunnen faciliteren. Onze gezamenlijke ambitie is alvast deze kinderen op zondag zorgeloos te zien ravotten,

INFO OVER ‘SKIVER’

skiverlauwe@gmail.com