Nieuwe doorsteek van Rijselstraat naar Oude Leielaan klaar

Gepubliceerd op Woensdag 13 juli 2022

“Met de realisatie van de nieuwe doorsteek vanuit de Rijselstraat naar de Oude Leielaan realiseert onze stad opnieuw een mooie en verkeersveilige verbinding”, valt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose met de deur in huis.

"Auto’s rijden er veilig en in één richting vanuit de Rijselstraat naar de Oude Leielaan met een goed zicht op het ander verkeer. Dat is een grote verbetering ten opzichte van de haakse bochten op Parking 76 die men tot op heden moest nemen. Fietsers krijgen de luxe dat ze via de rijbaan naar de Oude Leielaan kunnen en via het aparte fiets- en wandelpad ook de omgekeerde richting mogen beklimmen richting de Sint-Vedastuskerk. Auto’s en fietsers moeten wel voorrang verlenen aan de voetgangers en andere weggebruikers in de Oude Leielaan en de Rijselstraat. De reacties op deze realisatie zijn alvast lovend. Bovendien zet de doorsteek zowel ons erfgoed – met de Sint-Vedastuskerk – als ons stadsgroen – met het Bois De Boulogne – extra in de kijker," geeft een tevreden schepen Roose nog aan.

Schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke die als voorzitter van AGB Menen de afbraak van de panden in de Rijselstraat 41-43 en de aanleg van de wegenis opvolgde: "Deze verwezenlijking kadert perfect in de statutaire opdracht van stadskernvernieuwing via het Autonoom Gemeentebedrijf. De realisatie heeft wel wat voeten in de aarde gehad: de afbraak was technisch zeer complex, de aannemer ging failliet tijdens de werken en telkens moesten alternatieven hiervoor gevonden worden. Het resultaat mag echter gezien worden, onze stadskern ziet er opnieuw een stukje properder uit. We creëerden een kwaliteitsvol baken in de Rijselstraat tussen scholen, cultureel centrum, wandel- en fietszones, winkels en het ziekenhuis. In het najaar wordt de groenaanleg nog afgewerkt daar dit dan de ideale periode is Stap per stap worden zoals nu met deze groene doorsteek elementen uit het Masterplan Menen uitgevoerd.”