Nieuws - meest recent

De Jeugddienst van Menen is op zoek naar animatoren voor de diverse werkingen. Ben je een creatieve duizendpoot en kan je goed omgaan met kinderen? Kan je jezelf engageren in de zomervakantie? Stel je dan nu kandidaat!

15/03

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de stad Menen in samenwerking met de Ouderenadviesraad een Seniorenfeest. Op donderdag 15 maart 2018 zakt de Mini Maxi Band af naar Park Ter Walle om er een optreden te geven op het Seniorenfeest van Menen.

26/02

Maandag 26 februari komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

19/05

Uw kind kan al fietsen met steunwieltjes, maar wil leren fietsen zonder steunwieltjes? Dan is KIJK! Ik fiets! echt iets voor u! Als mama en papa help je uw kind met de oefeningen.

05/03

Familiegroepen (Jong)Dementie brengen familieleden en mantelzorger voor personen met (jong-)dementie samen in een gemoedelijke sfeer waar ze informatie, ervaringen en steun uitwisselen.

31/03

Op zaterdag 31 maart 2018 organiseert Recreas ism TTC Gullegem en de “Gewestelijke Sportwerking” een recreatief tafeltennistornooi voor personen met een mentale beperking. Alle deelnemers worden ingedeeld in groepjes op basis van hun niveau. Iedereen speelt dus wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Bij gasgeur in je huis komt veiligheid op de eerste plaats! Weet dat elektrische apparaten, lampen en je gsm vonken kunnen veroorzaken als je ze aan- of uitschakelt. Die vonken kunnen het gas doen ontvlammen.

Voor allerhande doeleinden wordt nog steeds al te gemakkelijk naar pesticiden gegrepen, terwijl tal van studies aantonen dat veel van deze goedjes schadelijk zijn voor mens, dier, milieu en water. Daarom lanceerde de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren – of kortweg Velt – de campagne ‘2020 pesticidevrij’. Met deze campagne wil velt tegen 2020 alle pesticiden uit de winkelrekken zien verdwijnen.

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze stad, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Je moet je wel eerst inschrijven en dat kan hier.

Op zaterdag 3 februari werd Sandrine II in zaal Park Ter Walle aangesteld tot Prinses Carnaval Stad Menen 2018. Dit was de afsluiter van een dag vol ambiance met in de namiddag een heus Kindercarnavalsfeest.