NIEUW / ‘Verover de stad’ met gratis erfgoedspel

Gepubliceerd op donderdag 20 mei 2021

Stad Menen lanceert haar eigen erfgoedspel. Met een app word je doorheen het historische centrum van Menen geloodst. “Het spel zet het erfgoed van Menen in de verf. De verschillende opdrachten bevinden zich allemaal in de historische kern van de stad, binnen of langs de vestingmuren,” vertelt schepen van Erfgoed Griet Vanryckegem.

Door het aanstellen van een voltijds erfgoedcoördinator heeft het huidige stadsbestuur een enorme stap gezet in het erfgoedbeleid van Menen. Niet alleen kunnen de verschillende diensten beroep doen op de kennis van de coördinator, het betekent ook dat er meer initiatieven mogelijk zijn om het historische karakter van de stad in de verf te zetten. 

Menen, erfgoedstad

Met het nieuwe spel zet het stadsbestuur verder in op Menen als erfgoedstad. De gratis app werkt via GPS: om elke opdracht op te lossen moet je naar een specifiek punt wandelen. Zo maak je uiteindelijk een mooie wandeltocht doorheen de oude vestingstad. Ideaal voor wie meer wil weten over het verleden van de mooiste plekken in Menen. Met deze app kan je elkaar uitdagen en teams vormen of met het gezin op stap gaan. Je hebt enkel een smartphone nodig.

“Het stadsspel betekent daarom ook een extra toeristische troef voor zowel inwoners als mensen van buitenaf. Het spel is het perfecte middel om samen met jong en oud de stad te verkennen of om elkaar uit te dagen,” geeft schepen van Toerisme Virginie Breye mee. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Meer info