Nieuw mobiliteitsplan voor Menen: geef jouw mening!

Gepubliceerd op Dinsdag 12 mei 2020

De weggebruiker van vandaag en morgen is niet zoals die van gisteren. Daarom werkt stad Menen aan een nieuw mobiliteitsplan. Schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose: “Fietsers en voetgangers moeten zich veiliger voelen in het verkeer. We willen nieuwe, duurzame mobiliteitsvormen invoeren, circulaties herbekijken en een slim parkeerbeleid ontwikkelen. Voor de rest beginnen we met een wit blad.”

Omdat de stad Menen veel belang hecht aan participatie, worden alle Menenaars uitgenodigd om te helpen nadenken. “Alle gebruikers van de straten van Menen zijn experten in mijn ogen. Iedereen is minstens betrokken partij. We roepen daarom al deze experten op om na te denken over zowel de knelpunten als de kansen. Aan de hand van die opmerkingen zullen we het nieuwe mobiliteitsplan ontwikkelen”, zegt schepen Roose. Maandag 4 mei is hiervoor al het startschot gegeven via een digitale bijeenkomst met onder andere de verkeerscommissie. Ieder voorstel en mogelijke oplossing zal getoetst worden op leefbaarheid, verkeersveiligheid, duurzaamheid en parkeerbehoefte.

“Samen met het begeleidend internationaal studiebureau Witteveen+Bos werd een digitaal platform gecreëerd om alle ideeën te verzamelen. Tot eind mei kan iedereen er knelpunten en/of verbetervoorstellen doorgeven. Iedere inzending zal onderzocht worden”, belooft schepen Roose nog.

Er zijn meer dan 400 (428) reacties door 221 unieke personen gebeurd.