Nieuw kampeerterrein langs Sluizenkaai

Gepubliceerd op maandag 06 juli 2020

Exact een jaar geleden stonden we hier om de komt van dit kampeerwagenterrein aan te kondigen. Nu is het project af. Nu kunnen we ons als meerdaagse standplaats en uitvalbasis profileren voor kampeerwagentoeristen op doortocht naar Kortrijk, Ieper, Roeselare, Brugge of Rijsel”, zegt een tevreden schepen Renaat Vandenbulcke, bevoegd voor het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Menen dat instond voor de realisatie van het terrein.

Het kampeerwagenterrein ligt op de voormalige parking van de sporthal Badhuis in de Sluizenkaai in de bestaande groene long rond de Oude Leiearm. Het kampeerwagenterrein werd op een duurzame manier aangelegd: immers, het behoud van het groene accent op en rond de site was het uitgangspunt. Vier van de vijf bestaande bomen werden behouden en 70% van de verharding bestaat uit waterdoorlatende grasdallen.

Schepen Vandenbulcke: “Het kampeerwagenterrein biedt vier zeer ruime parkeerplaatsen met voldoende plaats om naast de kampeerwagen bijvoorbeeld nog een tafel en stoelen te plaatsen. Naast een noodzakelijke afvalput voor het ‘grijze water’, een uitstortput voor fecaliën en 4 gescheiden vuilnisbakken voor het sorteren, zijn er ook heel wat extra’s zoals twee picknick-tafels, een buitenbarbecue en een speelzone voor kinderen. Dit alles netjes afgesloten van de openbare weg en perfect toegankelijk voor andersvaliden.”

Verder voorzag het AGB voor de veiligheid op en rond de site twee brandblussers, verlichting en camera’s. Via een slagboom met een duurzaam maar eenvoudig toegangssysteem kunnen kampeerwagens op het terrein.

De totale kost van de werken bedraagt om en bij de 150.000 euro, waarvan 66.500 euro door de provincie West-Vlaanderen gesubsidieerd.

“De meerwaarde van de ligging van ons kampeerwagenterrein kunnen we niet genoeg onderstrepen: aan de recreatieve oevers van de Leie, op wandelafstand van het stadscentrum en onze bezienswaardigheden, dichtbij de voorzieningen van ons recreatiezwembad en de brasserie Badhuis, middenin het wandel- en fietsroutenetwerk… Kortom, deze nieuwe verblijfsmogelijkheid biedt de toeristen een pak troeven”, besluiten Renaat Vandenbulcke en Virginie Breye, die de realisatie als schepen van Toerisme toejuicht.