Nieuw bos planten? Infoavond op 29 november!

29/11

De Bosgroep IJzer en Leie vzw is een zelfstandige vereniging van en voor West-Vlaamse boseigenaars en ieder die zich bekommert om het bos in de regio. Deze vereniging ondersteunt vrijblijvend en kosteloos boseigenaars bij hun bosbeheer, en zoekt actief naar nieuwe kansen voor bosaanplanting bij particulieren.

Op 29 november organiseert Bosgroep IJzer en Leie een infoavond in de Oude Trouwzaal van het Stadhuis van Menen (Grote Markt 1, Menen) om 19:30. Iedereen is welkom! Op deze infoavond krijg je een korte voorstelling van de werking van de bosgroep, vervolgens wordt alle mogelijke informatie gegeven omtrent de mogelijkheden voor nieuwe bosaanplantingen in de regio.

Speel je met het idee om een stukje bos aan te planten, maar weet je niet direct hoe er aan te beginnen, dan is deze infoavond voor jou de geknipte gelegenheid. Welke vergunningen heb je nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Op welke toelagen en steunmaatregelen heb je recht voor de aanleg van een nieuw bos? Hoe wordt de aanplant van een bos op het terrein uitgevoerd en wie kan jou daarbij helpen?

De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord. Wist je bijvoorbeeld dat je voor de aanplanting van een nieuw bos aanspraak kan maken op subsidies die een groot deel tot bijna de gehele kost dekken? Voor de aanleg van een bos hoef je ook niet over vele hectares te beschikken. Een aanplant van 10 are bos kan ook tot een zeer waardevol stukje natuur uitgroeien!
Meer bos(jes) nabij de stad en op het platteland spelen bovendien een cruciale rol om onze regio te wapenen tegen de gevolgen van de onafwendbare klimaatsverandering.

Praktisch
Datum: 29 november 2018, 19:30 - 20:30
Locatie: Oude Trouwzaal - Stadhuis, Grote Markt 1, Menen

Info: Bosgroep IJzer en Leie vzw:
sien.vanlooveren@west-vlaanderen.be, 0495 807 761

Aangemaakt op: 05/11/2018