Naar school in Menen

Gepubliceerd op Vrijdag 31 januari

Kies een school en schrijf in

Binnenkort starten de inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 in de basisscholen in Menen. Schrijf je kind in als het in 2018 geboren is. Andere kinderen die al naar school gaan, moet je niet opnieuw inschrijven. Tenzij je wil dat ze van school veranderen. De basisregels om in te schrijven zijn eenvoudig: wie eerst komt, krijgt als eerste een plaats. Als er geen plaats meer is, kom je op de wachtlijst.

!!! BELANGRIJK !!!
Alle inschrijvingen zijn opgeschort tot en met 5 april 2020.  De meest actuele informatie over inschrijven in een school vind je op de website van de Vlaamse overheid: informatie voor ouders en richtlijnen voor scholen. Raadpleeg ook www.naarschoolinmenen.be.

3 inschrijvingsperiodes

  1. Broers en zussen van leerlingen van de school krijgen voorrang om in te schrijven. Dat is ook het geval voor kinderen van personeelsleden van de school. Deze kinderen krijgen altijd een plaats in de school. De inschrijvingen starten op 3 februari 2020 om 8:00. Ze eindigen op 18 februari 2020 om 16:00.
  2. De inschrijvingen van alle (andere) kinderen starten op 2 maart 2020 om 8:00. Ze eindigen op 20 maart 2020 om 16:00. Het kan dat een geboortejaar of leerjaar volzet is. Als je dan je kind inschrijft, staat het op de wachtlijst. In dat geval bezorgt de school je een document.
  3. Als je je kind niet inschrijft tijdens de periodes 1 en 2, dan krijg je nog een tweede kans. Je moet wel wachten tot na de paasvakantie. Je kan je kind dan vanaf 20 april 2020 nog inschrijven. Stel je inschrijving dan niet meer uit.

 

Goed om weten!

  • De week vóór elke inschrijvingsperiode wordt het aantal vrije plaatsen bekendgemaakt op www.naarschoolinmenen.be.
  • Schrijf je kind in tijdens de openingsuren van de school.
  • Neem de ISI+-kaart of de Kids-ID van je kind, of een klevertje van het ziekenfonds mee naar de inschrijving.
  • Ontvang je een schooltoeslag? Neem dan de brief mee die je ontving van je uitbetaler van het Groeipakket (vroegere kinderbijslagfonds).
  • Als je kind een verslag voor het buitengewoon onderwijs heeft, dan mag het toch naar een gewone school. Je moet dit wel aan de school meedelen bij de inschrijving.
  • Vragen over de inschrijving van je kind? Contacteer het CLB, het CAW, het Huis van het Kind, Inloopteam het hoekhuis, Kind en Gezin, of de brugfiguur van de stad Menen (Miriam, 056 52 71 48, brugfiguur@menen.be, facebook.com/BrugfiguurMiriam).

Alle kinderen geboren in 2018 kregen eind januari ook een folder in de brievenbus met daarin alle nuttige informatie over dit inschrijvingsmoment. In die folder staan ook alle scholen in Menen, Lauwe en Rekkem met hun adres en contactgegevens. Deze folder kun je ook hier raadplegen (klik hier).

Meer info www.naarschoolinmenen.be