Mogelijk COVID-positief maar geen vaste huisarts? Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen lanceert noodoplossing.

Gepubliceerd op Vrijdag 08 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei gaat de Vlaamse overheid actief op zoek naar mensen die de voorbije weken in nauw contact zijn gekomen met iemand die coronapositief is. Die zogenaamde tracing moet een heropflakkering van het virus tegengaan nu een aantal maatregelen worden versoepeld. Wie ziektesymptomen vertoont, moet zich bij de huisarts melden. Hij of zij wordt dan getest en opgevolgd. Klaar. Toch zijn er ook mensen die géén vaste huisarts hebben. Voor hen heeft Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen nu een aparte lijst met artsen samengesteld.

Mensen zonder vaste huisdokter: het is een kleine doelgroep. De lijst is dan ook enkel en alleen voor hen bedoeld. Daarom is het belangrijk om vooraf na te gaan of je aan de volgende drie criteria voldoet:

  1. Je werd gecontacteerd in het kader van de tracing
  2. Je vertoont ziektesymptomen
  3. Je hebt geen vaste huisarts

Andere patiënten horen zoals gewoonlijk contact op te nemen met de eigen huisarts.

De lijst geldt voor de steden en gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem. Ze telt ten minste één huisarts of huisartsenpraktijk per stad of gemeente die de capaciteit heeft om ook nu nog nieuwe patiënten te behandelen. De lijst kwam er na een oproep van Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen eind april.

Je vindt de lijst eenvoudig als bijlage. Je kunt ze daar raadplegen of downloaden. 

Contact: bel 056 529 210 of mail naar corona@menen.be