Menen, verrassende grensstad aan de Leie

04/03>25/03

Vaak wordt beweerd dat er in Menen niet veel te zien valt. Met een tentoonstelling en een boek 'Menen, verrassende grensstad aan de Leie' wil Jan Yperman het tegendeel bewijzen.

Weinig steden in West-Vlaanderen kunnen immers bogen op een dergelijk rijk erfgoed. Denk maar aan het stadhuis en belfort (Unesco-werelderfgoed), de sporen van de vestingen, de rijke kerkarchitectuur, maar ook tientallen schitterende gevels uit de 18de en 19de eeuw naast pareltjes in art-decostijl.

Jan Yperman werkte ruim 30 jaar in Menen, als cultuurfunctionaris en directeur van CC De Steiger en Stadsmuseum ’t Schippershof. Naast talloze culturele initiatieven lag hij ook aan de basis van de ontsluiting van heel wat erfgoedsites in Menen. Precies een jaar na zijn pensionering pakt hij uit met een tentoonstelling en een nieuw boek over Menen.

Tentoonstelling en boek

Van 4 tot 25 maart 2017 loopt er in CC De Steiger Menen een tentoonstelling met een 50-tal foto’s uit het boek (www.ccdesteiger.be).

In 160 foto’s belicht Jan Yperman de bezienswaardigheden van Menen. Hij focust niet alleen op het rijke erfgoed, maar ook op de Leie, de natuur en cultuur in de grensstad. Ontdek in deze publicatie veel charmante hoekjes en verborgen parels van Menen, Lauwe en Rekkem. Het boek telt 144 blz., met 160 vaak verrassende foto’s. Te koop voor 24,99 euro in CC De Steiger, ’t Schippershof, het Stadhuis in Menen en Standaard Boekhandel.

Aangemaakt op: 04/03/2017