Menen proper! Straatvuilnisbakjes opvolgen

Straatvuilnisbakjes zijn erg belangrijk in de strijd tegen zwerfvuil. Wie op straat iets eet of drinkt, wil graag in de nabije omgeving de verpakking ervan kwijt.

In Menen maar ook elders lukt dat niet altijd, omdat straatvuilnisbakjes vol zitten met ander afval. Een kleine maar hardnekkige groep misbruikt de straatvuilnisbakjes om er het afval van thuis in achter te laten. Afval in zakjes wordt dan in of naast het straatvuilnisbakje gedropt. Kleine verpakkingen en sigarettenpeuken belanden op de grond. Het hele straatbeeld raakt uiteindelijk verstoord.

Hoe aanpakken?

Stad Menen start daarom, in samenwerking met Mirom Menen, een actie waarbij aan de inwoners wordt gevraagd om samen beter voor de straatvuilnisbakjes te zorgen. Alle straatvuilnisbakjes in Menen worden hierbij opgevolgd. Zo wordt er geregeld gecontroleerd of ze al dan niet overvol zijn. De overvolle straatvuilnisbakjes worden extra onderzocht naar de inhoud ervan. Wij vinden bij deze overvolle straatvuilnisbakken enorm veel huisvuil. Huisvuil hoort niet thuis in straatvuilnisbakken.

Om dit probleem aan te pakken, voorziet het bestuur deze vuilnisbakken van een infobord dat gebruikers waarschuwt over het foutieve gebruik. Later, indien het gebruik niet in positieve zin wijzigt, gaan we over tot het verwijderen van de vuilnisbakken.

De hele aanpak kadert in een ruimere strategie om te komen tot een netter Menen. Het bestuur neemt nog tal van maatregelen om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan:

  • we vervangen beschadigde en verouderde straatvuilnisbakken;
  • we drijven de controles op sluikstort op via de gemeenschapswachten en de mobiele camera;
  • we zetten de straatveegmachine nog frequenter in.

Melden van sluikstort via www.menen.be/digitaalloket


Doe ook mee aan ‘Operatie Proper’

Iedereen houdt van een propere stad. Want een propere stad is een mooie stad. Daarom doet Menen ook mee aan ‘Operatie Proper’.

Scholen, verenigingen en groepen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor een mooiere buurt kunnen zich inschrijven! Je krijgt hierbij ondersteuning, ontvangt opruimmateriaal en maakt kans op mooie beloningen!

Meer info en inschrijven via www.mooimakers.be

Menen heeft reeds heel wat enthousiaste vrijwillige opruimers. Toon dit op de actiekaart door je straat, buurt, wijk aan te duiden. Op deze manier kan iedereen dit mee opvolgen. Wil jij ook je straat of buurt mee proper houden? Meld je bij de dienst Milieu die je het nodige opruimmateriaal bezorgt.

Grote Markt 1
8930
Menen
056 529 372
Nu gesloten
08:30 - 12:00
Alles weergeven
Aangemaakt op: 05/12/2017