Menen onthaalt nieuwe inwoners als heuse VIPS

“In een ontspannen sfeer ontvangen we morgen, zaterdag 7 september, tijdens de Wieltjesfeesten onze nieuwe inwoners met een heus VIP-arrangement. Iedereen die het voorbije jaar naar Menen, Lauwe of Rekkem verhuisde, kreeg hiervoor een uitnodiging”, vertelt schepen van Welzijn Angelique Declercq, bevoegd voor inburgering en integratie.

Met deze uitnodiging wil de stad Menen duidelijk maken dat alle nieuwkomers welkom zijn in Menen en hen tegelijk ook prikkelen om actief deel te nemen aan het leven in onze stad. 

Schepen Declercq: “De Wieltjesfeesten zijn daarvoor het uitgelezen moment. We bieden vanaf 14:30 een receptie aan met koffie en Meense taart, maar ook het streekbier Ne Goen zal door de aanwezigen worden gesmaakt! Iedereen kan er een praatje maken met de burgemeester en schepenen. De aanwezigen kunnen er meteen hun netwerk in de stad versterken, andere inwoners leren kennen, het optreden van #LikeMe vanop de eerste rij bijwonen of genieten van het uitzicht over de Wieltjesfeesten van boven op het belfort.”

De aanwezigen krijgen ook een goodiebag mee waar ze wat informatiefolders over Menen in kunnen verzamelen. Daarin ook een aantal welkomstgeschenken. 
“We verwachten morgen zo’n 150 nieuwe inwoners, die zich voor dit welkomstmoment hebben ingeschreven. Ik kijk er alvast naar uit”, besluit schepen Declercq.