Menen krijgt label kindvriendelijke stad

Gepubliceerd op Maandag 21 november 2022

“Deze week kregen we met een delegatie van de stad Menen in het Vlaams Parlement het label van Kindvriendelijke Stad uit handen van Vlaams minister van jeugd. Onze stad Menen is na Brugge, Kortrijk, Roeselare en Poperinge de 5de West-Vlaamse gemeente die dit label binnenhaalt”, zegt een tevreden schepen van jeugd Kasper Vandecasteele.

Kinderen worden als doelgroep vaak over het hoofd gezien, ondanks het feit dat ze een groot deel van de bevolking vertegenwoordigen. Schepen Vandecasteele: “In Menen is 29% van de bevolking jonger dan 26 jaar, wat toch bijna een derde is. Net daarom zetten we volop in op een stad op maat van kinderen en jongeren. De stad Menen wil hen betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze stad, omdat we ervan overtuigd zijn dat hun kijk anders én waardevol is.”

Een kindvriendelijke stad voor én door kinderen, daarvoor staat de stad Menen. Een stad waar kinderen en jongeren welkom zijn. Waar ze kunnen meedenken én zelf mee kunnen bouwen aan een kindvriendelijk Menen. Kinderen en jongeren hebben een mening over de inrichting van de openbare ruimte, over het verkeer, over de evenementenkalender… en over de wereld van morgen. Omdat Menen resoluut de weg is ingeslagen van een kindvriendelijke stad, willen we de stem van kinderen en jongeren klaar en duidelijk laten horen. 

“Het behalen van het label is geen eindpunt. Dit is nog maar de eerste stap. Zo willen we ook inzetten op een kinder- en tienergemeenteraad. De eerste stappen daarvoor zijn al gezet. Daarnaast willen we ook echt iedereen meekrijgen in het verhaal, ook intern met elke stadsdienst. We gaan er vol voor”, sluit schepen Vandecasteele af.

Kindvriendelijke gemeente