Nieuws - meest bediscussieerd

Onder impuls van het Onroerenderfgoeddecreet is er nu één herkenningsteken in het leven geroepen voor alle soorten van beschermd onroerend erfgoed: voor beschermde monumenten, stads- en dorpsgezichten, cultuurhistorische landschappen en voor archeologische sites.

Tel ik in mijn familie een oud-strijder? Hoeveel Belgische soldaten sneuvelden tijdens ’14-18’? Hoeveel inwoners van mijn gemeente? Wie waren die jongens? Hoe zagen ze eruit? Waren ze jong of oud? Getrouwd of hadden ze nog geen kans gehad? Wat deden ze vóór de oorlog? Hoe en waar zijn ze gevallen?

08/05

Op zondag 8 en maandag 9 mei 2016 organiseert de Toerismecluster Grensleie de 4de editie van de Grensleie Smikkeltocht. Het wordt opnieuw een veelzijdige fietstocht op het venrieuwde fietsnetwerk die de grenzen van de regio aftast.

Op zoek naar leuke activiteiten tijdens de zomerdagen? Hier vindt je verschillende toeristische weetjes over fiets-, zomerboot- en gezinszoektochten in Menen.

Stadsmuseum ’t Schippershof is weer open voor het publiek.

04/03

Vaak wordt beweerd dat er in Menen niet veel te zien valt. Met een tentoonstelling en een boek 'Menen, verrassende grensstad aan de Leie' wil Jan Yperman het tegendeel bewijzen. Weinig steden in West-Vlaanderen kunnen immers bogen op een dergelijk rijk erfgoed.

07/05

Dagtocht op het vertrouwde fietsnetwerk over grotendeels landelijke en verkeersluwe wegen. Onderweg hou je meermaals halt: je proeft van het lekkers dat de Leiestreek te bieden heeft en ontdekt interessante en verrassende plekjes waar je misschien het bestaan nog niet van afwist. Gegarandeerd een leuke dag!

De dienst Toerisme is sinds 1 april 2017 verhuisd naar het Stadhuis van Menen. Onze nieuwe onthaalbalie komt in de aula naast de balie van Ruimtelijke Ordening. Samen met de dienst Evenementen kijken we er naar uit je te verwelkomen op onze activiteiten en je wegwijs te maken in het toeristisch aanbod van onze stad.

Ook in augustus heeft Toerisme Menen een uitgebreid programma op poten gezet. Bekijk het hier en noteer in je agenda! Gedetailleerde info over deze activiteiten vind je op https://www.menen.be/agenda/search

Na haar aangrijpend eerbetoon aan de verdwijnende volkscafés in de Westhoek in ‘Bedankt en Merci’ waagde de Meense Kat Steppe zich in 2011 aan een reportage over de stedelijke begraafplaats in de Zandputstraat. Ondertussen wordt Kat Steppe alom geprezen als regisseur van ‘Goed Volk’ en ‘Taboe’. De DVD ‘Ik vergeet u nooit’ is nog steeds te koop in het stadhuis van Menen.