Nieuws - meest bediscussieerd

Het autonoom gemeentebedrijf (AGB) Woonbedrijf van de stad Menen slaagde er op een goed jaar tijd in een splinternieuwe polyvalente zaal in het Park Ter Walle te bouwen. Het gebouw dat ook als jeugdcentrum dienst zal doen moet een aantrekkelijke ontmoetingssite worden voor zowel jong als oud. Nog voor de zomer gingen de deuren van dit nieuwe complex open.

Kerst in Lauwe van afgelopen weekend was weer een groot succes. Er waren weer heel wat verenigingen die hun uiterste best hadden gedaan om hun standje in te richten. Daarnaast zorgde de talrijke randanimatie ervoor dat het weer op de koppenlopen was op grote delen van het parcours.

Alle kinderen in alle Meense basisscholen krijgen binnenkort het nieuwe Leiedraadje (najaar 2018) mee naar huis. Daarin staan alle werkingen die onze diensten in het najaar van 2018 organiseren. Lees hier online het nieuwste nummer.

Meer dan de helft van de brandwonden ontstaat door het aanraken van de barbecue of de kooltjes, kinderen die tegen een barbecue aanlopen of een barbecue die omvalt. De overige verbrandingen gebeuren vooral bij het verkeerd aanmaken van de barbecue. We geven enkele tips mee.

Vanaf 15 april 2014 kun je via de catalogus van de bibliotheek gebruik maken van de applicatie Mijn Bibliotheek.
Het is een online instrument om jouw activiteiten in de bib van eender waar te beheren.

Bibliotheek Menen lanceerde de campagne 'Stel je vraag aan de Bib'. Zaterdag 4 april 2015 was het startmoment in bib Menen. Medewerkers beantwoorden al je vragen, ook online!

EUROPALIA zet dit jaar Turkije, bakermat van culturen, in de kijker. Tot eind november staat de Turkse cultuur dan ook in de spotlights in de Meense bibliotheek.

De Duitse militaire begraafplaats van Menen is voortaan beschermd als monument. De Vlaamse overheid besliste dat omwille van de historische, artistieke en sociaalculturele waarde van de begraafplaats.

05/07

“Sinds jaar en dag weerklinken dagelijks deuntjes uit onze beiaard in het Belfort. Dat is namelijk het automatische beiaardspel dat ieder kwartier een stukje muziek brengt. Lange tijd waren dit altijd dezelfde beiaardklanken. Tijdens de huidige bestuursperiode brachten we met bekende hits wat meer schwung in dat automatische spel. We trekken die lijn door en introduceren binnenkort opnieuw 10 nieuwe liedjes”, weet schepen van Cultuur Griet Vanryckegem.

Flanders Classics heeft de gemeente Rekkem aangewezen als ‘Dorp van de Ronde 2013'. De keuze van de West-Vlaamse gemeente is een eerbetoon aan Paul Deman, de winnaar van de allereerste Ronde van Vlaanderen, in 2013 precies 100 jaar geleden. Alsook een eerbetoon aan een gemeente met een groot hart voor de wielersport en een teken van erkentelijkheid voor het groeiende en dynamische sportbeleid van de stad Menen, waarvan Rekkem een deelgemeente is.