Nieuws - meest bediscussieerd

Vandaag is het exact 100 jaar geleden dat Paul Deman uit Rekkem de allereerste Ronde van Vlaanderen won. Daarom is Rekkem in 2013, het Dorp van de Ronde. Dus was het feest in Rekkem. Zij die er bij waren op zondag 31 maart - sommigen spreken van bijna 4.000 aanwezigen - kunnen het beamen: de passage van de Ronde van Vlaanderen doorheen Rekkem, Dorp van de Ronde was uniek, top, sfeervol, een kippenvelmoment.

Elke dag komt de postbode bij jou langs om jouw post in de best mogelijke omstandigheden te bezorgen. Ook jij kan helpen met een ideale bus. Hier vind je enkele nuttige tips.

"Voor de prestigieuze, Europese Mies van der Rohe Architectuurprijs werden dit jaar maar liefst 11 Belgische projecten genomineerd. Het was een hele eer om daartussen ook ons gerenoveerde stadhuis aan te treffen," weet schepen van Patrimonium Rudi Vandamme.

Op zondag 14 oktober 2018 zijn er lokale en provinciale verkiezingen. De inwoners van alle Belgische gemeenten verkiezen op deze datum de leden van gemeente- en provincieraden. Alle info over deze verkiezingen en heel wat veel gestelde vragen vind je op volgende webpagina: www.menen.be/verkiezingen.

23/01

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Menen? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Tiener Techniekacademie van Menen ideaal voor jou!

“In ons nieuwe bestuursakkoord zetten we resoluut in op veiligheid. In het werkveld zagen we kansen om de bestaande Preventiedienst daartoe performanter in te zetten. Daarom zal de dienst voortaan onder de vleugels van de stad Menen opereren in plaats van onder het CAW Stimulans. Een logische ingreep eigenlijk, die de werking meteen ook een stuk transparanter maakt,” zegt burgemeester Martine Fournier bevoegd voor veiligheid.

Heb je een nieuwe identiteitskaart (eID’s, Kids-ID’s en vreemdelingenkaarten) of rijbewijs nodig, schenk dan voortaan bijzondere aandacht aan jouw foto.

Duurzaam wonen betekent meer dan enkel een huis bouwen dat lang mee gaat. Duurzaam wonen houdt ook rekening met het gebruik van ecologische materialen, energieverbruik, isolatie, ventilatie, opwekken van groene stroom, flexibiliteit en aanpasbaarheid, enz.

Het 1ste vernieuwde nummer van 2019 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons januarinummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN en het Steigernieuws (info van ons CC De Steiger) achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

Vanaf 8 oktober 2013 mogen we West-Vlaanderen Fair Trade Provincie noemen. Door structurele maatregelen in het aankoopbeleid, ludieke sensibiliserende acties, impulsen naar gemeenten, … geven we producten van eerlijke handel en duurzame landbouw meer kansen. Deze titel is een erkenning voor de provincie West-Vlaanderen en heel wat West-Vlaamse gemeenten die werk maken van een eerlijkere handel en wereld.