Meer hubs voor deelfietsen

Gepubliceerd op Dinsdag 12 juli 2022

“Je hebt ze waarschijnlijk al opgemerkt in ons straatbeeld, de oranje deelfietsen van Donkey Republic. Uit cijfers blijkt nu dat de Menenaars bij de koplopers zitten van het deelfietsgebruik in Zuid-West-Vlaanderen. Het back-to-many systeem (de deelfiets kan op een andere voorziene locatie worden achtergelaten dan waar hij werd ontleend) slaat hier dus duidelijk aan”, meldt schepen van Mobiliteit Patrick Roose.

“Op vraag van Donkey Republic stapt onze stad samen met o.a. Gent en Kortrijk mee in een nog diepgaander experiment om onze 43 deelfietsen optimaal te benutten. De 8 verdeelpunten worden uitgebreid over ons grondgebied zodat gebruikers hun huurperiode tijdelijk kunnen stoppen als ze bijvoorbeeld aan een pleintje of trekpleister komen.

Nieuwe locaties zoals de Rijselstraat, het Preshoekbos, het Serge Bertenpark, ’t Applauws, molen De Goede Hoop, het zwembad, de sporthal in Lauwe en het Sint-Jozefsplein in de Barakken werden op die manier reeds toegevoegd. In Rekkem komen het Paradijs, Tibeertstraat en de kerk van Rekkem erbij en in Lauwe de Vrijheidsboomplaats en hoeve Delaere. De carpoolparking aan de afrit A19/N32, PCM in de Bruggestraat en de parking Sint-Janskerk op Ons Dorp vervolledigen de nu in totaal 24 locaties in de hoop nog meer inwoners en bezoekers te verleiden tot het gebruik van deelfietsen in onze stad.”

Wil je ook gebruik maken van de deelfietsen en ben je op zoek naar meer info, surf dan naar www.menen.be/een-deelfiets-huren