Makkelijk lezen plein in de bib

Vanaf begin oktober 2018 vind je een ‘makkelijk lezen plein’ in bibliotheek Menen. Makkie, de mascotte van het ‘makkelijk lezen plein’, helpt kinderen en jongeren met leesproblemen op weg!

Kinderen met leesproblemen vinden lezen vaak niet leuk, omdat dit van hen een te grote inspanning vraagt. Doordat ze weinig lezen krijgen ze een taalachterstand. Door deze groep een op hun behoeften toegesneden collectie te bieden, kunnen ze het leesplezier terug ontdekken.

Ook om later te kunnen meedoen in de moderne informatiemaatschappij, is het belangrijk kinderen aan het lezen te krijgen. Daarvoor heeft de bibliotheek alle middelen en kennis in huis om hierin een rol van betekenis te spelen.

Moeite met lezen? Kom naar het ‘makkelijk lezen plein’!

Het makkelijk lezen plein is bedoeld voor alle kinderen en jongeren die niet makkelijk een boek ter hand nemen en specifiek voor kinderen met dyslexie, een andere moedertaal dan het Nederlands, een visuele beperking en autisme. Ze vinden er boeken met aangepast lettertype en lay-out, luisterboeken, hoorspelen en verfilmde werken.

Nog vragen? Stel ze in de bib aan het infopunt!

Aangemaakt op: 27/09/2018