Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen

Gepubliceerd op zaterdag 03 juni 2023

Wist je dat de totale oppervlakte aan privé tuinen in Vlaanderen, veel groter is dan alle natuurgebieden samen? Onder de noemer ‘Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen’ wil Natuur.koepel vzw in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen en je gemeentebestuur, iedereen aanmoedigen om streekeigen bomen en struiken aan te planten.

Want bomen en struiken zijn niet enkel mooi om naar te kijken. Ze zijn een thuis voor heel wat vogels, insecten en zoogdieren. Zij vluchten erin weg bij gevaar, maken er een nestje en vinden er voedsel. 

Het concept is simpel. Wij stelden verschillende plantpakketten samen volgens het type haag, bosje of houtkant dat je wenst. Hou je van een bijen- of vogelvriendelijke tuin of wil je graag kunnen snoepen van je tuin? Er is voor elk wat wils, ook voor mensen met een kleinere stadstuin!

Naast plantgoed voor hagen, heggen of vogelbosjes bieden we opnieuw een ruim assortiment streekeigen kleinfruit en fruitbomen aan. Die geven extra structuur aan je tuin en oude fruitrassen hebben bovendien een belangrijke cultuurhistorische waarde. Er is keuze uit verschillende ziekteresistente en zelfbestuivende soorten in hoogstam en laagstam. Steunpalen en bindband kan je meebestellen. En ook het populaire sneukelhoekpakket is opnieuw van de partij. Maak zo van je tuin een groene plek om van te smullen! 

Alle pakketten en soorten kan je aanplanten op een beperkte oppervlakte, je hoeft zeker geen grote tuin te hebben. We verkopen de pakketten aan een zeer voordelige prijs en de opbrengst van de actie gaat naar de aankoop van waardevolle natuurgebieden in jouw omgeving. Dubbele winst voor de natuur!

Als inwoner van Menen ontvang je éénmalig een korting van 5 euro!

  • Bestellen kan tot uiterlijk maandag 11 september 2023 voor fruitbomen.
  • Sneukelhoekjes met kleinfruit kan je bestellen tot maandag 2 oktober 2023.
  • De plantpakketten kan je bestellen tot uiterlijk maandag 23 oktober 2023.
  • Het plantgoed kan worden opgehaald op zaterdag 2 december 2023 in Hoeve Armengoed in Bissegem.

Bestelling plaatsen