Lokale coronamaatregelen in Menen van 3 december 2020 tot en met 15 januari 2021

Gepubliceerd op Woensdag 02 december 2020

Eind oktober besliste de Stad Menen wegens de slechte coronacijfers extra maatregelen te nemen bovenop de richtlijnen vanuit het nationaal Overlegcomité. Het schepencollege besliste in november deze te verlengen tot en met 2 december 2020. Vandaag heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om enkele maatregelen bij te sturen en af te stemmen op de nieuwe coronarichtlijnen die vorige vrijdag 27 november door het nationaal Overlegcomité werden genomen.

Burgemeester Eddy Lust: “De besmettingscijfers in Menen zijn dankzij de genomen extra lokale maatregelen én de naleving ervan door de meeste van onze inwoners gevoelig gedaald. Daarom hebben we vandaag in het schepencollege alles op een rij gezet en in functie van het Overlegcomité onze lokale richtlijnen bijgeschaafd. Ik vraag iedereen uitdrukkelijk om alles strikt te blijven naleven, want onze politiediensten zullen de nodige controles uitvoeren. Immers, voorzichtigheid blijft geboden. Samen gaan we ons hierdoor slaan.”

De voornaamste maatregelen op een rij:

  1. Alle evenementen in Menen, Lauwe en Rekkem blijven tot en met 15 januari 2021 verboden.
  2. Alle georganiseerde groepsactiviteiten en reguliere werkingen van verenigingen (jeugd, sport, cultuur…) in Menen, Lauwe en Rekkem voor +12-jarigen zijn verboden
    BELANGRIJK: voor -12-jarigen kunnen reguliere activiteiten/werkingen vanaf 3 december 2020 coronaveilig worden heropgestart.
  3. Er geldt mondmaskerplicht in de volledige Rijselstraat in Menen en op drukke plaatsen (scholen, winkelcentra…) voor iedereen vanaf 12 jaar. Je moet in gans West-Vlaanderen ook steeds een mondmasker op zak hebben.
  4. Alle winkels kunnen hun reguliere openingsuren hanteren. Nachtwinkels moeten dicht om 22u. Na 20u geldt een verbod op verkoop van alcohol.
  5. Bib in Menen, Lauwe en Rekkem open (enkel uitleen) vanaf maandag 7 december. Meer info op https://menen.bibliotheek.be.
  6. Zwembad: open vanaf zaterdag 5 december 2020 in tijdssloten. Meer info op https://www.menen.be/zwembad.

Deze maatregelen gelden tot en met 15 januari 2021.

Onze politiediensten blijven strikt controleren op de naleving van ALLE coronamaatregelen, want naast de bovenvermelde blijven ook de bovenlokale coronarichtlijnen gelden: zie https://www.info-coronavirus.be/nl/

MEER INFO
Over coronamaatregelen in Menen: 056 529 415

Algemeen over corona: 0800 14 689 en https://www.info-coronavirus.be/nl/