Lokale coronamaatregelen in Menen tot en met 15 april 2021

Gepubliceerd op woensdag 02 december 2020

Eind oktober 2020 besliste de Stad Menen wegens de slechte coronacijfers extra maatregelen te nemen bovenop de richtlijnen vanuit het nationaal Overlegcomité. Het schepencollege evalueert deze maatregelen permanent en stuurt bij indien nodig.

De voornaamste lokale maatregelen die momenteel gelden op een rij:

  1. Alle evenementen in Menen, Lauwe en Rekkem blijven tot en met 15 april 2021 verboden.
  2. Er geldt mondmaskerplicht in de volledige Rijselstraat in Menen en op drukke plaatsen (scholen, winkelcentra…) voor iedereen vanaf 12 jaar. Je moet in gans West-Vlaanderen ook steeds een mondmasker op zak hebben.
  3. Bijkomend wordt een algemene mondmaskerplicht ingevoerd voor iedereen vanaf 12 jaar die zich binnen de vaccinatiesite Park Ter Walle in Menen bevindt, dit binnen de perimeter hiertoe aangeduid, zijnde de volledige parkingzone en de toegangszone vanaf de Sabbestraat tot de ingang vaccinatiecentrum (de mondmaskerplicht geldt niet op buitensport- en speelterreinen)
  4. Alle winkels kunnen hun reguliere openingsuren hanteren. Nachtwinkels moeten dicht om 22u. Na 20u geldt een verbod op verkoop van alcohol.
  5. Bib in Menen, Lauwe en Rekkem zijn weer open (enkel uitleen). Meer info op https://menen.bibliotheek.be.
  6. Zwembad: open in tijdssloten. Meer info op https://www.menen.be/zwembad.

Deze maatregelen gelden tot en met 15 april 2021.

Onze politiediensten blijven strikt controleren op de naleving van ALLE coronamaatregelen, want naast de bovenvermelde blijven ook de bovenlokale coronarichtlijnen gelden: zie https://www.info-coronavirus.be/nl/

MEER INFO
Over coronamaatregelen in Menen: 056 529 415

Algemeen over corona: 0800 14 689 en https://www.info-coronavirus.be/nl/