Lokaal solden shoppen coronaproof ondersteunen

Gepubliceerd op Woensdag 29 juli 2020

“Vakantie in eigen stad of land en lokaal shoppen: in coronatijden zijn het verstandige en veilige voorschriften. Daarom willen we die filosofie als stad ook maximaal promoten. Met Boulevard Solar bieden we een mooi én coronaproof activiteitenaanbod in Menen, Lauwe en Rekkem voor thuisblijvers. Maar ook het lokaal winkelen willen we met een aantal acties een extra duwtje in de rug geven”, zegt schepen van Ondernemen Virginie Breye.

WIELTJESETALAGEZOEKTOCHT

Van 1 tot 31 augustus kunnen inwoners en bezoekers wieltjes zoeken bij lokale handelaars én mooie prijzen winnen. Bij 31 handelaars in Menen, Lauwe en Rekkem zal er een wieltje in de etalage verstopt zitten. Op dat wieltje staat een symbool. Dit symbool moet je noteren op het deelnameformulier. Op het deelnameformulier zal je 31 ‘cryptische’ omschrijvingen vinden die je naar de juiste handelszaak moeten leiden. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de dienst Toerisme en bij de deelnemende handelaars. Ingevulde formulieren kunnen ook daar worden afgegeven. 
Uit alle ingevulde formulieren worden minstens 50 winnaars geloot. Zij kunnen een traditionele bierpot (corona-editie 2020), een cultuurcheque van 15 euro, een Shop & Beleefbon van 20 euro of 1 van de vele andere prijzen winnen.

KOOP, KRAS EN CASH

Schepen Breye: “Om onze lokale winkels nog extra in de kijker te zetten, lanceren we volgende week met de start van de solden ook de actie ‘Koop, kras en cash’. Tijdens de maanden augustus en september krijg je bij elke aankoop bij een deelnemende handelaar in Menen, Lauwe en Rekkem 1 kraslot. Een winnend kraslot geeft je recht op 5 euro korting. Kras en wie weet ben jij 1 van de 500 winnaars!”

De deelnemende handelaars vind je hier: (klik hier)

BOULEVARD SOLAR

Naast koop, kras & cash en de wieltjesetalagezoektocht en het lokaal solden shoppen bij onze handelaars, zijn er komend weekend ook leuke coronaproof Boulevard Solar activiteiten:

  • Bezoekje aan ‘Het Narrenschip’ in het stadsmuseum ’t Schippershof (14:00-18:00)
  • Zaterdag 1 augustus met de go-kart en onze stadsgids op pad (14:00-16:00 of 16:00-18:00) reservatie via toerisme@menen.be of 056 529 417 – keuze tussen thema’s ‘Groen’, ’Erfgoed’ en ‘Kunst’. 5 euro per persoon.
  • Zondag 2 augustus:
    • ‘Open Monumenten’: ’t Belfort, Molen De Goede Hoop en de Kazematten naast het Badhuis openingsuren 14:00-17:00)
    • 'Picknickbubbel' in Lauwe om 12:00 tot 18:00 (Vogel- en Biestwijk) met ‘vertellementen’ van Filip Van Caeneghem (14:00-16:00)

Meer op www.menen.be/boulevardsolar

Solden in Menen, Lauwe en Rekkem

MEER INFO