Lauwe verwelkomt kinderdagverblijf Bonte Beer

Gepubliceerd op Donderdag 24 oktober 2019

In januari 2020 zal het kinderdagverblijf ‘Bonte Beer’ de deuren openen in het centrum van Lauwe. Het kinderdagverblijf is een initiatief van Zorggroep H. Hart Kortrijk in samenwerking met de Stad Menen. Er is plaats voor 25 kinderen tussen 0 en 3 jaar. Elke werkdag wordt er tussen 7:00 en 18:00 opvang voorzien. Een enthousiast team van gediplomeerde kinderbegeleiders verwelkomen dagelijks de kinderen in een warme en huiselijke sfeer.

Een tevreden schepen van Welzijn Angelique Declercq: “Zorggroep H. Hart is sinds 1989 actief in de kinderopvangsector en bouwde doorheen de jaren een uitgebreide expertise op inzake oprichting en uitbating van kinderopvanginitiatieven van 0 tot 12 jaar. We zijn dan ook heel blij dat deze kwaliteitsvolle opvang actief zal zijn op ons grondgebied. Een van onze beleidsprioriteiten is het tekort aan opvangplaatsen in Menen wegwerken. Momenteel zijn er in onze stad zo’n 131 plaatsen te kort! We nemen hiermee een goede start. Bovendien wordt de dagprijs berekend op basis van het inkomen, volgens de modaliteiten van Kind en Gezin. Dit is voor ons heel belangrijk. De opvang is tevens fiscaal aftrekbaar.” 

Ook schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke is opgetogen: "Het nieuwe kinderdagverblijf opent de deuren in voormalig woonzorgcentrum Indigo in de Deken Darrasstraat 8 dat sinds de verhuis van de bewoners naar het nieuwe woonzorgcentrum Ceres langs de Grote Molenstraat in Lauwe leeg stond. Ook het efficiënt gebruiken van ons patrimonium is een van de prioriteiten uit de beleidsnota van Team 8930. Het gebouw krijgt dankzij kinderopvang H. Hart een mooie opfrisbeurt en is voorzien van alle comfort. Tot slot is deze invulling een voorbeeld van een goede samenwerking tussen verschillende actoren en diensten.”

Algemeen directeur bij het H.Hart Wino Baeckelandt beaamt: “De leefgroepen zijn uitgerust met een aangepaste keuken, twee aangrenzende slaapkamers, een afzonderlijke badkamer en een veilige tuin. De ruime inrichting biedt veel bewegingsvrijheid en lichtinval. De kinderen kunnen er ook dagelijks genieten van een verse gevarieerde maaltijd klaargemaakt specifiek per leeftijdscategorie.”

De naam van het kinderdagverblijf Bonte Beer heeft een dubbele betekenis. Enerzijds de eerder zeldzame vlinder, die symbool staat voor onze visie waarbinnen elk kind en medewerker uniek is. De ontwikkeling van individuele talenten, sterktes en interesses staat voorop. Anderzijds een kleurrijke, vrolijke beer die het spelen en groeien symboliseert en die geborgenheid en veiligheid biedt aan de kinderen. 

De kinderen zullen verblijven in twee leefgroepen met gemiddeld 12 kinderen. In de semi-verticale groep verblijven kinderen van 4 weken tot ca. 2 jaar. Daarna schuiven ze door naar de peutergroep tot ze naar school gaan. Er gaat bijzondere aandacht naar de band die groeit tussen de ouders, kinderen en begeleiding. Bij de begeleiding kunt u steeds terecht met vragen en op regelmatige tijdstippen worden er oudercontacten voorzien. Onze medewerkers beschikken ook over de nodige ervaring in het ondersteunen van kinderen met een specifieke zorgbehoefte en het begeleiden van ouders hierin. Elk kind is uniek, ieder kind kan zich ontwikkelen op eigen ritme en met aandacht voor persoonlijke interesses. 

Bonte Beer is 3 weken gesloten tijdens de zomervakantie, tussen kerst en Nieuwjaar en tijdens de paasweek. Er is gedurende de sluitingsperiode mogelijkheid tot opvang in het Kinderhotel te Kortrijk (Dam 8A). 

De kinderopvang H. Hart is momenteel reeds actief in regio Zuid-West-Vlaanderen, nl. Kortrijk, Bissegem, Deerlijk, Avelgem, Anzegem, Spiere-Helkijn en Kluisbergen (Oost-Vlaanderen). Daarnaast is de Zorggroep ook actief in de ouderenzorg, zorg voor personen met een handicap, thuisverpleging, gezinszorg, poetshulp met Dienstencheques en andere gespecialiseerde dienstverlening. 

MEER INFO

Bonte Beer

Deken Darrasstraat 8, 8930 Lauwe

www.h-hart.be

bontebeer@h-hart.be

foto mensen bij Bonte Beer in Lauwe