Lancering wandelnet Groene Halte Grensleie

Gepubliceerd op Maandag 10 mei 2021

Door corona hebben veel mensen het wandelen in eigen land (her)ontdekt. Om het wandelen in eigen streek en land makkelijker te maken heeft toeristisch verbond Grensleie in samenwerking met TreinTramBus en Toerisme Leiestreek een brochure ontwikkeld met daarin vijf verschillende wandelingen (en nog eens 30 mogelijke varianten).

De vijf wandelingen zijn onderling verweven waardoor er een netwerk ontstaat waarmee je steeds de mogelijkheid hebt met het openbaar vervoer huiswaarts te keren. Zo kan je zonder zorgen op wandel en ben je niet gebonden door de locatie van je wagen. Alle start- en eindpunten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, ook in het weekend. Zo kunnen zowel wandelaars uit de gemeente zelf als mensen die van wat verder komen, zorgeloos op pad om de mooiste plekjes van onze regio te leren kennen, op eigen tempo en volledig coronaproof.

De brochure bevat alle informatie om zonder extra hulpmiddelen op tocht te gaan en geeft tips en extra suggesties voor te bezoeken musea en monumenten onderweg.

Meer informatie over Groene Halte wandelingen vind je op Wandelnet Groene Halte Grensleie – Groene Halte

De brochure zal beschikbaar zijn bij de toeristische diensten van Ledegem, Moorslede, Wevelgem, Menen en Wervik. Er is ook de mogelijkheid om ze met de post te ontvangen via treintrambus.be.