Lancering bonnenboekje ‘Menen Neemt Je Mee’

Gepubliceerd op Maandag 16 juli
30 april 201815 september 2018

“Eerder dit jaar lanceerden we met het stadsbestuur een oproep onder de handelaars om deel te nemen aan de actie ‘Menen Neemt Je Mee’. Lokale handel in de kijker zetten was hierbij het opzet. Nu gaat ‘Menen neemt je mee’ echt van start met de uitgave van een bonnenboekje met daarin niet minder dan 114 enthousiaste handelaars uit Menen (71), Lauwe (27) en Rekkem (16). Alle deelnemende handelaars bedachten een leuke actie”, zegt schepen voor Lokale Economie Eddy Lust.

De ambitie van de Stad lag hoog: een imago én een platform creëren voor de lokale handelaars, die zich samen voorstellen aan de klanten. Er werd niet gekozen voor een louter informatieve krant of een zoveelste brochure, maar wel voor een tastbare tool waarmee de klanten de handelszaken effectief binnenstappen.

Schepen Lust: “We zijn er ons van bewust dat we met dit project geenszins de e-commerce kunnen tegengaan, maar het is een wel feit dat klanten steeds meer nood hebben aan authenticiteit en betrouwbaarheid. Ook het menselijke aspect herwint aan belang en een grote groep mensen koopt terug lokaal. Met ons bonnenboekje spelen we daar nu op in.”

HET BONNENBOEKJE PRAKTISCH

Het bonnenboekje ‘Menen Neemt Je Mee’ is een handig meeneemformaat en wordt in de week van 30 april tot 4 mei huis-aan-huis bedeeld in Menen, Lauwe, Rekkem én Geluwe. Goed voor een totaal bereik van 17.000 brievenbussen. Klanten kunnen de bonnetjes uitscheuren en inwisselen bij de deelnemende handelaars. De bonnen zijn geldig van 1 mei 2018 tot 15 september 2018. Na deze datum volgt een evaluatie/vragenronde bij de deelnemende handelaars. Achteraan het boekje vind je ook een overzicht met alle deelnemers.

“Ik ben blij dat we er bovendien in geslaagd zijn de deelname voor handelaars gratis te kunnen aanbieden. Dit dankzij de steun van de Europese Unie, EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en de Provincie West-Vlaanderen die samen instaan voor 50% van de financiering. De andere helft, 15.000 euro, financieren we zelf, omdat we geloven in onze lokale handelaars en ze met dit project extra op de economische kaart willen zetten”, besluit schepen Lust.