Nieuws - meest recent

Wist je dat de totale oppervlakte aan privé tuinen in Vlaanderen, veel groter is dan alle natuurgebieden samen? Onder de noemer ‘Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen’ wil Natuur.koepel vzw in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen en je stadsbestuur, iedereen aanmoedigen om streekeigen bomen en struiken aan te planten.

Het 9de nummer van 2018 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons oktobernummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN en het Steigernieuws (info van ons CC De Steiger) achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

Het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’ richt zijn pijlen op de registratie van orgaandonoren. Daarom lanceerde het programma een oproep aan alle kijkers om zich te laten registreren in eigen stad. Menen ondersteunt deze oproep en opent zondag 23 september het stadhuis uitzonderlijk van 10:00 tot 12:00, zodat inwoners zich als orgaandonor kunnen laten registreren.

Het stadsbestuur en het OCMW Menen zijn op zoek naar 1 tijdelijke Administratief medewerker (m/v) C1-C3 voor de dienst huisvesting.

Het stadsbestuur en het OCMW Menen zijn op zoek naar 1 deeltijdse (26,6/38) chauffeur thuis en ouderenzorg E1-E3 (m/v) ten behoeve van de dienst thuis- en ouderenzorg voor het OCMW Menen

26/09

Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan in voor de Junior Techniekacademie!

17/09

In de week van 17 tot 23 september voert afvalintercommunale Mirom Menen samen met de politiezones ARRO Ieper en Grensleie en de gemeentes Menen, Wervik en Wevelgem verscherpte controles uit op sluikstort en zwerfvuil. Denk hierbij aan vuilniszakken in grachten en huisvuil in openbare vuilnisbakken. Doel van deze Handhavingsweek is het probleem in de kijker plaatsen, de pakkans opdrijven en een duidelijk signaal geven dat je niet ongestraft afval kan dumpen.

Het stadsbestuur en het OCMW Menen zijn op zoek naar 1 Projectmedewerker Radicalisering B1-B3 (m/v) ten behoeve van de afdeling Burger en Samenleving.

KU Leuven organiseert een studie rond mobiliteit in Vlaanderen. Deze studie kadert in het onderzoek voor het steunpunt circulaire economie van de Vlaamse overheid. Neem even tijd om de studie in te vullen via onderstaande link of QR code en win een fnac-bon, cinema tickets, of kansspelloten.

Alle kinderen in alle Meense basisscholen krijgen binnenkort het nieuwe Leiedraadje (najaar 2018) mee naar huis. Daarin staan alle werkingen die onze diensten in het najaar van 2018 organiseren. Lees hier online het nieuwste nummer.