Nieuws - meest recent

Alle kinderen in alle Meense basisscholen kregen in april het laatste Leiedraadje mee naar huis. Daarin staan alle werkingen die onze diensten in de zomer van 2018 organiseren.

18/09

Op dinsdag 18 september 2018 organiseert de Gewestelijke Sportwerking voor de 21ste keer het West-Vlaams kampioenschap “petanque” per tripletten voor West-Vlaamse senioren (50-plussers).

Het sportjaar 2017/2018 is ten einde. Hoog tijd om onze Meense sporters, die dit jaar een titel behaalden, in de bloemetjes te zetten.

25/06

Maandag 25 juni komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Op 14 oktober 2018 zijn er lokale en provinciale verkiezingen. De inwoners van alle Belgische gemeenten verkiezen op deze datum de leden van gemeente- en provincieraden.

We hebben al enkele inschrijvingen en willen nog enkele kandidaten om er een spannende verkiezingsshow van te maken! Stel vandaag nog je kandidatuur en stoom je klaar voor de spetterende verkiezingsshow op zaterdag 25 augustus 2018 om 19:30 in CC De Steiger.

20/06

“Stad Menen en AGB Menen stellen een architect aan om de hoeve ‘Haute Cense’ op de hoek van de Prinses Paolalaan en de Grondwetstraat aan te pakken. Maar we willen hierbij ook graag onze inwoners betrekken. Daarom organiseren we op 20 juni een participatiemoment”, zegt schepen van Patrimonium Tom Vlaeminck.

26/06

Het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Menen heeft in haar zitting van 28 mei 2018 de start- en procesnota van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Hagewinde goedgekeurd. De informatievergadering hierover zal plaatsvinden op dinsdag 26 juni 2018 om 19:00 in de ontvangstruimte van het stadhuis.

Eén of twee keer per maand oefenen nieuwkomers in Menen hun Nederlands in een praatgroep. Ze willen daarmee hun spreekangst overwinnen, meer Nederlands spreken en leuke mensen leren kennen.

Dinsdag 5 juni kwamen de OCMW-raadsleden bijeen in de raadzaal van het OCMW (Welzijncampus Noorderlaan). Hier vind je de besluitenlijst van deze raad.