Koers en petanque op de Wieltjesfeesten

Gepubliceerd op Donderdag 05 augustus 2021

“Dit jaar hopen we onze Wieltjesfeesten op een min of meer normale manier te kunnen organiseren. En meteen gaan we voor een serieuze make-over: met dit jaar 3 dagen Wieltjesfeesten op 3, 4 en 5 september. Op zondag ligt de focus op sport met onze allereerste Wieltjeskoers en het Wieltjespetanquetornooi”, blikt schepen van Evenementen Herman Ponnet vooruit.

Het eerste weekend van september wordt normaal gezien een gans Wieltjesweekend. Schepen Ponnet: “De Wieltjesfeesten starten in 2021 dus al op vrijdag. Met in de namiddag een kinderbal en een koffienamiddag en ‘s avonds een echt bal met liveoptreden en dj in het Brouwerspark. Voor het avondbal in het Brouwerspark zetten we onze lokale modehandelaars in de kijker tijdens een modeshow op de Grote Markt. Het klassieke zaterdagprogramma blijft grotendeels behouden met vooral beleving in de centrumstraten en optredens op de Grote Markt.

Wieltjeszondag, sportdag, schrijf nu in

Op zondag sluiten we de Wieltjesfeesten voor het eerste met een sportieve noot af. “Elk traditioneel stads- of dorpsfeest heeft een wielerwedstrijd op het programma staan. Wij gaan daarom tijdens onze ‘Wieltjesfeesten een parochianenkoers organiseren. Dat is een wedstrijd enkel voor inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem. Nog op zondag is er een petanquetoernooi én een aperoconcert voor wie op de Grote Markt nog van een terrasje wil genieten”, zegt schepen Ponnet.

1ste Wieltjeskoers

De Wieltjeskoers een criterium over 50 km (25 ronden van 2 km) start om 10:00 en is exclusief voor inwoners van Groot-Menen (minstens 18 jaar) én niet-vergunninghouders. Er zijn 50 gelegenheidsrenners aan de start toegelaten. We leggen ook een reservelijst aan. Inschrijven kan vanaf nu. De Wieltjeskoers is een organisatie i.s.m. KWSC Menen en lokale koersliefhebbers!

1ste Wieltjespetanquetornooi

Het Wieltjespetanquetornooi zal de ganse zondag in beslag nemen en vindt plaats aan het zwembad. In totaal is er plaats voor 20 teams (doubletten). Ook hieraan kunnen enkel inwoners van de Stad Menen deelnemen. Het tornooi kwam tot stand mede dankzij de lokale petanqueclubs, die mee de organisatie op zich nemen. Inschrijven kan hier.