Kerst in Menen op vrijdag 21 december

“Twee weken nadat Kerst in Lauwe plaats vindt, organiseren we met onze stad ook een kerstevent in Menen op vrijdag 21 december 2018. Met Kerst in Menen brengen we samen met lokale handelaars en verenigingen kerstsfeer en -animatie op onze Grote Markt. En vooral met het stadsbestuur trakteren we onze inwoners op een gratis kerstdrink,” nodigt schepen van Evenementen Laurent Coppens iedereen uit.

Op vrijdag 21 december 2018 vindt dus Kerst in Menen plaats op de Grote Markt. Vanaf 17:30 kun je verschillende standen van handelaars en verenigingen op de kerstmarkt bezoeken en genieten van kerstanimatie met o.a. een beiaardconcert door onze stadsbeiaardier Wim Berteloot, een optreden van pop/rock-coverband Low Budget, de kerstman…

Van 18:00 tot 20:00 biedt het stadsbestuur van Menen een gratis kerstdrink aan.

Tussen 19:00 en 21:00 wordt het belfort opengesteld voor een panoramisch zicht op ‘Menen by night’, o.l.v. een gids.

Schepen Eddy Lust, bevoegd voor Lokale Economie: “Om 20:00 is er de voortrekking van de Shop & Beleef Eindejaarsactie onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Cheneau. Er kan 500 euro (2 x 250 euro) aan Shop & Beleefbonnen gewonnen worden. De kaarten ingediend bij deze trekking, komen nadien ook nog in aanmerking voor de globale prijstrekking op dinsdag 8 januari 2019. Klanten kunnen dus hun kans verdubbelen. Bij de trekking tijdens Kerst in Menen dienen de winnaars wel aanwezig te zijn. “

Jess FM zorgt voor de muzikale omlijsting tijdens Kerst in Menen. 

EEN OVERZICHT

13 STANDEN

Verschillende handelaars en verenigingen nemen deel aan Kerst in Menen en hebben er een stand.

Een greep uit wat aangeboden wordt door de verschillende handelaars en verenigingen: artisanale hamburgers, braadworsten, cava, jenever, bier, frieten, chocolademelk, Lauws potje, pannenkoeken, hamburgers, winterdelgt (warme drank met wijn, gin en hoppe), keramiek, Frezes picon, …

AANWEZIGE VERENIGINGEN EN HANDELAARS

Leden Shop & Beleef:

 • Kafé O Lait - foodtruck Nelleke
 • De Vespa – Vespaburger, braadworst, frietjes, frikandel, Vespalookworst, dranken
 • ’t Pimpeloentje – hamburgers en dranken 
 • Peter en Heidi - Lauws Potje
 • Lais Bubbles Bar - mobiele cavabar
 • Nourriture Noble – wijn, cava, bier, frisdrank, gegrilde artisanale hamburgers

Andere:

 • Herman Ann - fantasiejuwelen
 • Tiki & Co - winterdelgt
 • Bucksombikers: cava, jenever en soep
 • Unizo – Markant - bier en kerstgeschenken 
 • Maria Cottigny - kledij: mutsen, sjaals, handschoenen, …
 • Werkgroep Stadsambassadrice – pannenkoeken, jenever, chocolademelk
 • Frezes keramiek – keramiek en Frezes picon

KERSTANIMATIE

Naast de traditionele kraampjes voorziet de stad Menen ook kerstanimatie voor jong en oud.

Stadsbeiaardier Wim Berteloot luidt Kerst in Menen in met een sfeervol beiaardconcert van 18:00 tot 19:00.

Daarna is er een optreden van Low Budget van 19:00 tot 20:45. Low Budget is een 5-koppige pop/rock-coverband met uitvalsbasis in het West-Vlaamse Lauwe. De roots van de groep gaan terug tot in 1993. Drie van de oorspronkelijke leden, gitarist Philippe Vandekendelaere, bassist Willy Oosterlinck en drummer Dirk Reynaert worden aangevuld met Joan Schotte op keyboard en Hammond en de talentvolle zangeres Petra Van Wildemeersch.
Het repertoire van Low Budget bestaat uit songs uit de jaren '60 tot nu. Op de playlist staan voornamelijk pop & rocksongs, maar ook blues-, soul- en disco-nummers ontbreken niet.
Low Budget zorgt voor de muzikale toets op feesten, fuiven, kroegentochten, aperitiefconcerten... De band staat garant voor enkele uren pretentieloze ambiance.

Animo Mario zorgt voor de nodige kinderanimatie (kindergrime en ballonvouwen) en dat van 17:30 tot 20:30.

GRATIS BUSVERVOER + extra service voor mensen met een beperking

Personen met een beperking die problemen ondervinden met vervoer kunnen contact opnemen met de dienst aangepast vervoer van het OCMW op T 056 527 262 tegen uiterlijk donderdag 20.12.18.

Aangemaakt op: 10/12/2018