Nieuws - meest recent

Huurwoningen moeten steeds energiezuiniger worden. Dak-isolatie is verplicht vanaf 2020 en ook hoogrendementsglas wordt vanaf dan verplicht gemaakt. Om verhuurders daarbij een handje te helpen, organiseert de Vlaamse overheid de sociale energie-efficiëntieprojecten.

“Hét financieel meerjarenplan 2014-2019 – dé rode draad doorheen onze stadsfinanciën tijdens deze bestuursperiode – schreef ons van bij de start strikte besparingen voor, en voorspelde bescheiden investeringen. Met onze bestuursploeg gingen we die uitdaging vol aan. En wat blijkt nu we het laatste jaar van deze legislatuur budgetteren: we deden dat niet eens zo slecht. We slaagden erin gericht te investeren in onze stad én bovenal onze stadskas ondanks enkele flinke tegenvallers aan inkomsten, financieel gezond te houden”, zegt burgemeester Martine Fournier.

18/12

Maandag 18 december komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Sporten is ook voor jongeren belangrijk. Door tijdsgebrek wegens het vele schoolwerk valt het sporten bij vele jongeren weg. Na een les lekker ontspannen? Ben je op zoek naar de sport die het best bij u past? Geef je de voorkeur aan recreatief sporten? Hou je van afwisseling bij het bewegen?

17/01

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Menen-Lauwe-Rekkem? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie van Menen ideaal voor jou!

16/12

Op zaterdag 16 december 2017 wordt bibliotheek Menen de warmste plek van Menen. Van 10 tot 12u ben je hier welkom om de lokale acties ten voordele van diverse goede doelen te steunen.

“Toen het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) een oproep lanceerde om premiestelsels in kernwinkelgebieden mee te ondersteunen, hebben we met onze stad Menen niet geaarzeld om op die kar te springen. Het was meteen de aanleiding om onze bestaande premies voor handelszaken met die extra Vlaamse centen te laten goedkeuren door de gemeenteraad”, zegt schepen voor Stadskernvernieuwing Tom Vlaeminck.

Straatvuilnisbakjes zijn erg belangrijk in de strijd tegen zwerfvuil. Wie op straat iets eet of drinkt, wil graag in de nabije omgeving de verpakking ervan kwijt.

Op maandag 27 november kwamen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. Hier vind je het verslag en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

04/12

Bibliotheek Menen toont vanaf maandag 4 december 2017 tot zaterdag 6 januari 2018 heel wat materialen uit de jaren '50.