Jeugdboekenmaand 2018: experimenteer erop los

Gepubliceerd op Maandag 16 juli

Hoe kan je peper doen opspringen? Welke vingers zijn met elkaar verbonden? Kan je de zee horen door glazen potjes? Optische illusies? In maart staat Bibliotheek Menen bol van wetenschap & techniek!

Nieuwsgierig geworden? Tijdens de Jeugdboekenmaand presenteren de bibliotheken van Menen, Lauwe en Rekkem heel wat verhalende en informatieve boeken met een link naar techniek of wetenschap.

Nog niet uitgedaagd? Kom je kennis testen op de vele experimenteertafels vooraan in bibliotheek Menen. Je kan allerlei proeven zelf uittesten. En een 3D-printer en andere toestellen bewonderen. Dit dank zij de samenwerking met de Sint-Jorisschool en VTI-Sint-Lucas. Aankomen en uitproberen is (veelal) toegelaten!

De Jeugdboekenmaand is de ideale periode voor oma’s, opa’s, papa’s en mama’s om met hun kinderen of kleinkinderen een bezoekje te brengen aan de bib. Bibliotheek Menen, bibliotheek Lauwe en bibliotheek Rekkem zorgen voor nieuw kijk-, luister- en leesvoer en presenteren voor de gelegenheid alles in een aangepast sfeertje. Wist je dat… een bibliotheekpas voor kinderen (tot 18 jaar) gratis is!