Inwoners kiezen 10 nieuwe beiaardklanken

05/07>23/08

“Sinds jaar en dag weerklinken dagelijks deuntjes uit onze beiaard in het Belfort. Dat is namelijk het automatische beiaardspel dat ieder kwartier een stukje muziek brengt. Lange tijd waren dit altijd dezelfde beiaardklanken. Tijdens de huidige bestuursperiode brachten we met bekende hits wat meer schwung in dat automatische spel. We trekken die lijn door en introduceren binnenkort opnieuw 10 nieuwe liedjes”, weet schepen van Cultuur Griet Vanryckegem.

10 NIEUWE BEIAARDKLANKEN

Een tijdje terug engageerde onze stadsbeiaardier Wim Berteloot zich om het automatische beiaardspel wat hedendaagser te maken. Hij herwerkte een aantal hits en speelde die in. Het gevolg was dat songs als Mia van Gorki over de Grote Markt weerklonken.

Schepen Vanryckegem: “We investeerden ondertussen in een nieuwe beiaardcomputer (5.515 euro) die het automatische spel op onze beiaard aanstuurt. Dat was meteen ook de aanleiding om een oproep te lanceren bij onze bevolking om een persoonlijke top 3 hitparade door te sturen. We ontvingen zo in totaal 240 verzoeknummers. Daaruit bewerkte onze stadsbeiaardier Wim Berteloot er 10 van tot beiaardnummer. Belangrijke kanttekening: van sommige songs lukt het niet om ze tot beiaardlied om te tunen.”

Dit zijn de tien nieuwe liedjes die toegevoegd werden in de playlist van de beiaard:

Jacques Brel - Ne me quitte pas
Frank Sinatra - Strangers in the night
Avicii- Wake me up
Marva - Herinneringen
Willy Sommers - Laat de zon in je hart
Justin Timberlake - Can’t stop the feeling
Asaf Avidan - One day
Madonna - Like a prayer
Andre Brasseur - Early bird
Coldplay - Viva la vida

BEIEAARDCONCERTEN ZOMER 2017

“Ook dit jaar organiseren we in nauwe samenwerking met onze stadsbeiaardier 7 beiaardconcerten in juli en augustus. Deze vinden plaats op een woensdag telkens om 20:00 in de aula van het stadhuis Menen. De toegang is gratis en de aanwezigen krijgen een drankje aangeboden door de stad Menen”, nodigt schepen Vanryckegem iedereen uit.

Het programma:

wo 05/07 • Wim Berteloot, stadsbeiaardier Menen en Diksmuide, adjunct-stadsbeiaardier Roeselare en Brugge
wo 12/07 • Jean-Pierre Hautekiet, stadbeiaardier Oostende en Veurne, adjunct-beiaardier Brugge
wo 19/07 • Frank Deleu, stadbeiaardier Brugge en Damme
wo 02/08 • Wim Berteloot, stadsbeiaardier Menen en Diksmuide, adjunct-stadsbeiaardier Roeselare en Brugge
wo 09/08 • Koen Cosaert, directeur Kon. Beiaardschool “Jef Denyn” Mechelen, stadsbeiaardier Kortrijk, Roeselare, Harelbeke & Izegem
wo 16/08 • Eddy Mariën, stadsbeiaardier Mechelen, Leuven, Halle en Meise
wo 23/08 • Wim Berteloot, stadsbeiaardier Menen en Diksmuide, adjunct-stadsbeiaardier Roeselare en Brugge

Aangemaakt op: 04/07/2017