Investeer mee in zonnepanelen op daken van stadsgebouwen

Gepubliceerd op Vrijdag 08 november 2019
14 november 2019

13 steden en gemeenten uit Zuid-West-Vlaanderen engageren zich via het Burgemeestersconvenant om hun CO2-uitstoot met 40% te reduceren tegen 2030. Leiedal begeleidde een overheidsopdracht voor de plaatsing en exploitatie van zonnepanelen op openbare gebouwen voor een periode van 20 jaar. Voorwaarde was dat de inwoners rechtstreeks kunnen participeren.

Resultaat: burgercoöperaties BeauVent cvba en Vlaskracht cvba zullen vanaf oktober 2019 maar liefst 28 gemeentelijke gebouwen in 6 steden en gemeenten voorzien van zonnepanelen onder de naam ZONkracht… en jij kunt mee investeren in deze duurzame, lokale energieproductie, want ook de stad Menen is partner in dit duurzaam verhaal.

Wat is een burgercoöperatie?

Een burgercoöperatie voor energie laat burgers lokaal investeren in onder andere zonnepanelen. Als aandeelhouder kun je een dividend ontvangen en krijg je ook zeggenschap over de werking van de coöperatie.

Waarom samen investeren?

Voordeel voor aandeelhouders: door een aandeel te kopen heb je uitzicht op een mooie financiële opbrengst en ondersteun je duurzaam lokaal ondernemerschap
Voordeel voor de planeet: 740 ton minder CO2-uitstoot
Voordeel voor de stad: goedkopere en lokaal opgewekte elektriciteit, na 20 jaar wordt de installatie eigendom van de stad

Infomoment

De stad Menen organiseert op 14 november om 19:00 samen met Vlaskracht en BeauVent een infomoment in LDC Allegro (Volkslaan 302, Menen) want ook jij kunt mee investeren in de zonnepanelen door een aandeel te kopen. Zo werken we samen aan duurzame energie in onze gemeente! Elke inwoner kan na het infomoment aandelen kopen: 1 aandeel kost 250 euro. Elke natuurlijke persoon kan tot 4 aandelen aankopen. Wie meer wil investeren, kan extra aandelen reserveren. 

www.vlaskracht.be