Inspirerende renovaties zwaaien exclusief hun deuren open

28/05

Op zondag 28 mei kunnen toekomstige verbouwers binnenstappen in tal van gerealiseerde renovaties. De Vlaamse Renovatiedag, een initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en 'Ik Ga Bouwen & Renoveren', is hét moment om een namiddag lang informatie en inspiratie op te doen.

Goed nieuws voor al wie verbouwplannen koestert. Tijdens de Renovatiedag openen tal van inspirerende renovaties in Vlaanderen hun deuren. Bezoekers ontdekken gratis een breed scala aan stijlen. Gaande van gerenoveerde rijwoningen en appartementen in een stedelijke omgeving, over alleenstaande woningen en villa's buiten de stadskern tot oude panden die zijn omgebouwd tot lofts. Of wat te denken van een eigenzinnige schuurwoning, of een verbouwing met een Japanse twist? Stuk voor stuk modelvoorbeelden van een vernuftige aanpak en uitvoering.

Naar goede gewoonte staan ook de mensen achter de realisaties centraal. Want de Renovatiedag is meer dan een namiddag huisjes kijken. Op iedere locatie doen architect en bouwheer samen hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Bezoekers ontdekken de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die hen op het lijf geschreven is.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 28 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

Er is één van de zeventien renovaties in West-Vlaanderen gelegen in Lauwe

De overige renovaties in West-Vlaanderen vindt u op deze link

Aangemaakt op: 18/05/2017