Inruilactie douchekop

Gepubliceerd op Vrijdag 25 november 2022
24 november 202231 maart 2023
Flyer douchekop

Om je energiefactuur te verlagen hoef je niet per se grote investeringen te doen. Ook met kleine ingrepen kan je al heel wat besparen. Als je een normale douchekop vervangt door een waterbesparende douchekop bespaar je op jouw gas- en waterverbruik. De waterbesparende handdouche hoeft niet duur te zijn, voor een kleine 20 euro kan je al een kwalitatief model kopen. 

Wanneer je jouw normale douchekop, die 12 liter water per minuut verbruikt, wisselt met een spaardouchekop die 6 liter water per minuut verbruikt, bekom je een mooie winst van 50%.  En als je dan ook nog eens minder lang gaat douchen, verbruik je aanzienlijk minder warm water.  Met de huidige gasprijzen kan dit een mooie besparing zijn.  Het is een kleine maatregel met een grote impact. 

Mensen die het financieel moeilijk hebben stellen zo een investering nog teveel uit. Voor hen is 20 euro nog teveel geld. Om ook deze mensen de kans te geven om hun douchekop om te wisselen starten we een inruilactie. Inwoners van Menen kunnen hun oude douchekop gratis komen omruilen voor een waterbesparende douchekop in één van onze omruilpunten: 't Toemaatje, het Sociaal Huis, de Lokale Dienstencentra of het stadhuis. 

Deze actie loopt tot 31 maart.

Spaardouchekop