Infomoment brand Site Zuidstraat op 23 maart

23/03

Zaterdag 11 maart 2017 werden we allemaal opgeschrikt door een hevige brand in de jeugdlokalen, site Zuidstraat. Dankzij alerte buurtbewoners en het adequaat optreden van onze hulpdiensten raakte gelukkig niemand gewond. Er is alleen veel materiële schade. Via www.menen.be en de sociale media van de Stad Menen vonden ook heel wat burgers de nodige info. Ondertussen ruimde een firma de afgebrande site op en onderneemt de Stad Menen de nodige stappen voor de verdere sloop van het gebouw.

Mogelijks hebben omwonenden nog vragen over de brand, de gevolgen ervan en de toekomst. Daarom organiseren alle betrokken hulp- en stadsdiensten een infomoment op donderdagavond 23 maart 2017 om 19:00 in de Hobbyzaal van Cultuurcentrum de Steiger, Waalvest 1 te Menen. Naast een reconstructie van de feiten is er ook een vragenronde voorzien.

Hieronder kun je nog eens de verschillende info-updates raadplegen, die kort na de brand verstuurd werden:

Update brand Zuidstraat - 12/3 17:30

De stad neemt momenteel alle nodige maatregelen om de getroffen site Zuidstraat zo snel mogelijk op te laten ruimen. Omwonenden die kosten moeten maken voor opruiming van brandresten, herstellingen… door de brand op de site Zuidstraat worden geadviseerd steeds eerst de eigen brandverzekeraar te contacteren EN concrete foto’s van de situatie te nemen, alvorens zelf stappen naar opruiming of herstel te ondernemen. Weet dat de technische dienst van de stad Menen grotere brokstukken van brandresten verspreid in de omliggende tuinen op aanvraag verder opruimt. Bel hiervoor 0477 246 328.

Update brand Zuidstraat - 12/3 10:30

De brandweer heeft de hele nacht nageblust tot deze morgen 8:00. De preventiemaatregel om ramen en deuren dicht te houden wordt opgeheven. De brandweer zal vandaag nog de daken van de dichtstbijzijnde woningen afspuiten en de straten reinigen. De technische dienst van de stad Menen ruimt de brandresten verspreid in de omliggende tuinen verder op. Brandresten in jouw tuin? Bel 0477 246 328. Een gespecialiseerde firma (wegens aanwezigheid van asbestresten op de site) zal de door brand geteisterde site Zuidstraat ruimen. De stad Menen bedankt de hulpdiensten voor hun inzet én de omwonenden voor hun begrip, medewerking en geduld tijdens dit brandincident.

Update brand Zuidstraat - 11/3 21:30

De brand is ondertussen onder controle. De brandweer blust nog na tot morgenochtend. Tot die tijd vragen we de nabije omgeving ramen en deuren dicht te houden. Een gespecialiseerde firma onderzoekt ondertussen de brandresten. Het spreekt voor zich dat het terrein niet mag betreden worden. Een deel van de Zuidstraat blijft afgesloten, zodat de brandweer zijn werk kan doen. De brandweer ruimt ondertussen de brandresten in de omgeving op. Zelf brandresten gevonden? Contacteer 0477 246 328 en de stadsdiensten komen ze opruimen. Eandis is momenteel aan de slag om de elektriciteit te herstellen.

Update brand Zuidstraat - 11/3 17:00

Momenteel woedt een hevige brand op de stedelijke site in de Zuidstraat. De brandweer is ter plaatse en doet het nodige om de brand onder controle te krijgen. Er zijn geen gekwetsten. De brandweer vraagt inwoners van de Barakken en het centrum van Menen uit voorzorg deuren en ramen te sluiten. Rook en brandresten zijn niet giftig. In de omliggende straten wordt de elektriciteit tijdelijk uitgeschakeld.

Aangemaakt op: 11/03/2017