IDAHOT in Menen: meer dan een regenboogvlag

Jaarlijks zet de stad Menen op 17 mei, op de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (kortweg IDAHOT) de diversiteit van alle inwoners in de verf. De stad toont zich solidair met en open voor al haar burgers, ongeacht de seksuele voorkeur, huidskleur of sociale afkomst.

Burgemeester Eddy Lust en de schepen voor Gelijke Kansen Angelique Declercq kregen in de aanloop naar 17 mei de regenboogvlag al overhandigd door Thierry Toebat. “Thierry groeide op in Menen, is hier een bekende figuur én is bovendien finalist Mister Gay 2019. De finale van de verkiezing vindt op 1 juni plaats. We wensen hem met onze bestuursploeg Team 8930 alvast heel veel succes toe”, zeggen burgemeester Lust en schepen Declercq.

IDAHOT 2019

Dit jaar sensibiliseert stad Menen naar aanleiding van IDAHOT op 17 mei via de secundaire scholen alle jongeren tussen 12 en 18 jaar: door hen te stimuleren om rond deze thematiek te praten en hen ook te vragen om een positieve boodschap voor andere jongeren neer te pennen.

Schepen Declercq: “Alle secundaire scholen in onze stad hebben op 17 mei een infographic staan met weetjes. Daarnaast kunnen zij die dat willen op een rainbowmessageboard een positieve, liefdevolle, diverse, hoopvolle, plezante en unieke boodschap kwijt. Ook in ons stadhuis kunnen inwoners op vrijdag 17 mei in de voormiddag op zo’n bord een boodschap de wereld in sturen. Alle boodschappen worden bij alle deelnemende steden ingezameld en zullen naar de Antwerp Pride meegenomen worden. Er staat ook iemand klaar om met je te praten indien je meer informatie over het thema wenst.”

HOLEBI OF TRANSGENDER MET VRAGEN?

De holebifoon is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen of gewoon je verhaal kan doen. Bellen kan gratis op het nummer 0800 99 533. Mailen kan naar vragen@holebifoon.be.
Lees ook meer info op www.rebuswvl.be/nieuws/detail/love-is-all-idahot

Regenboogvlag op stadhuis