Hospitaalstraat Lauwe is voortaan fietsstraat

Op de eerste schooldag werd de fietsstraat in de Hospitaalstraat in Lauwe feestelijk geopend door Team 8930 en GBS De Wonderwijzer. “Veiligheid is voor Team 8930 een topprioriteit, verkeersveiligheid is daar zeker een onderdeel van” aldus een tevreden Schepen van Mobiliteit Patrick Roose. “De nieuwe verkeerssituatie is het gevolg van een eerste stap van het schoolbestuur en de buurt zo’n zes maanden geleden. We verwelkomen dan ook alle ideeën die de verkeersveiligheid voor kinderen kunnen vergroten met open armen”. 

Een fietsstraat houdt in dat automobilisten geen fietsers mogen inhalen. Fietsers mogen op hun beurt dan weer de helft van de rijbaan innemen. De snelheid is er beperkt tot 30 km/u. 

Verder wordt in samenwerking met en op vraag van sommige scholen het concept van ‘schoolstraat’ verder besproken en onderzocht door de betrokken diensten in overleg met de directie, ouders/grootouders en de Lokale Politie. Een schoolstraat is een straat nabij een school waar gemotoriseerd verkeer tijdens bepaalde uren niet toegelaten is. Meestal is dit aan het begin en einde van de schooldag. De straat is toegankelijk voor voetgangers, rijwielen en speed pedelecs en uiteraard voor de hulpdiensten. Wie toch met de auto komt kan verder parkeren en te voet tot aan de schoolpoort gaan.

stethoscoop

Meer info