Het leeskabinet: Oscar van den Boogaard & Aleksandr Skorobogatov

06/10

De Meense Leesclub viert haar 10-jarig bestaan in stijl met een boeiende literaire avond. Oscar van den Boogaard en Aleksandr Skorbogatov, 2 toppers uit de voorbije leesjaren, komen op vrijdag 6 oktober op bezoek!

Oscar van den Boogaard heeft reeds een veertiental romans op zijn actief. Daarnaast schreef hij theaterteksten voor onder meer tg STAN, Toneelgroep Amsterdam en het RO-theater. Tweewekelijks op dinsdag verschijnt een column van zijn hand in De Standaard. In de Leesclub werd zijn roman Meer dan een minnaar (2010) tegen het licht gehouden. Dit boek, dat je kan omschrijven als 'een bitterzoet familieportret en een dramatische zoektocht naar de geheime code van het geluk', werd door de leesclubleden bijzonder goed onthaald.

Ook Portret van een onbekend meisje (2015), een roman van Aleksandr Skorobogatov, kon de Meense lezers erg bekoren. Zij werden uitermate verrast door dit boek dat bij de publicatie (2015) bestempeld werd als 'een rauwe, zinderende geschiedenis van een eerste, even mooie als destructieve liefde'. Deze auteur, van Russische origine, woont en werkt sinds de jaren negentig in Antwerpen. In het voorjaar van 2017 verscheen zijn nieuwe roman Cocaïne. Dit boek leest als een literaire achtbaan en wordt nu al een hoogtepunt in Skorobogatovs oeuvre genoemd.

Dirk Leyman, boekenjournalist en auteur, is gastheer van deze unieke avond. Het duo Ruben Machtelinckx (gitaar, banjo) - Nathan Wouters (contrabas) luistert het geheel op met jazzy klanken.

 

Aangemaakt op: 05/09/2017