Grensloop verzamelt 250 euro voor goed doel

Gepubliceerd op Maandag 16 juli

Afgelopen dinsdag vond de overhandiging plaats van de cheque van 250 euro van de Grensloop aan ‘het goede doel’ dat dit jaar werd uitgekozen, nl. het ‘laptop-project’ van Teledienst Menen i.s.m. Welzijnsschakel Grenslicht Menen. Op voorstel van de Wereldraad en met de enthousiaste medewerking van Sportdienst en Sportraad koppelde het trekkersteam van Grensloop dit jaar voor het eerst een goed doel aan de alsmaar populairder wordende stadsloop.

Dit ‘goede doel’, het laptop-project van Teledienst Menen i.s.m. Welzijnsschakel Grenslicht Menen, geeft gezinnen uit Menen die ‘het niet breed hebben’ en waarvan een kind naar het eerste leerjaar gaat, een laptop ter beschikking. Er wordt ook voor een buddy gezorgd. Zo krijgen deze jonge kinderen de nodige digitale ontwikkelingskansen, een must toch in de moderne maatschappij.

Het project werd een goede 2 jaar geleden opgestart (in najaar 2015). Sinds eind 2016 zijn er 8 pc’s in gebruik bij kansarme gezinnen en recent zijn er terug 6 aangekocht die nu in omloop worden gebracht.

Tegen eind 2018 hopen de projecttrekkers op een verdubbeling van het aantal. Ze kunnen gelukkig via ‘socialware’ aan goedkope licenties voor programma’s geraken.

Waar nodig springt het OCMW bij voor internetaansluiting. Ook andere initiatieven in Menen steunen dit waardevolle project.