Gezonder gaan leven en je risico op diabetes verkleinen?

Gepubliceerd op Dinsdag 07 juni 2022

Diabetes is een chronische aandoening waarbij je bloedsuikergehalte te hoog is. 1 op 10 volwassenen in ons land heeft diabetes. In tegenstelling tot type 1 diabetes, kan je type 2 diabetes voor een groot deel voorkomen via een Gezonde Leefstijl (voldoende bewegen, gezond eten, niet roken, gezond gewicht).

Daarom zet stad Menen samen met Logo Leieland, Diabetes Liga, De Brug en de ELZ Menen de schouders onder het project Gezonde leefstijl ter preventie van diabetes type 2 als uitbreiding op het lopende HALT2Diabetesproject (www.HALT2Diabetes.be)

Via het project worden 45-plussers met een mogelijks verhoogd risico op type 2 diabetes opgespoord via de FINDRISC vragenlijst en indien nodig doorverwezen naar de huisarts voor verdere onderzoeken.

Ben je 45 jaar of ouder?

Ga naar www.gezondheidskompas.be of vul de test in op papier bij je huisarts of apotheker.  

Heb je een score van 12 of meer? Dan is jouw diabetesrisico verhoogd. Ga naar je huisarts voor de bepaling van je nuchtere bloed(suiker)waarden en laat je begeleiden naar een gezondere leefstijl!

Zet de stap naar een gezondere leefstijl

  • Doe mee aan de infosessies HALT2Diabetes en kom alles te weten over gezonder leven en hoe je diabetes type 2 kan voorkomen
    • Maandagavond 20 juni van 18 uur tot 19.30 uur in Lokaal Dienstencentrum Allegro Menen
    • Woensdagavond 22 juni van 18 uur tot 19.30 uur in OC Het Applauws Lauwe
    • Maandagavond 27 juni van 18 uur tot 19.30 uur in Lokaal Dienstencentrum ’t Dorpshuis Rekkem
  • Wil je graag gratis begeleiding op maat? Via een intake en opvolggesprek ga je samen met een gezondheidspromotor op zoek naar hoe jij gezonder kan leven. Wil je je inschrijven of heb je nood aan extra informatie? Neem contact op met charlotte@logoleieland.be (0477/09.99.64)
  • Laat je begeleiden door een diëtiste naar een gezond(er) en evenwichtig voedingspatroon door je in te schrijven voor de gratis Groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing in Menen. Meer info vind je terug via deze link

Meer info 

Halt2diabetes