Spellen lenen in bibliotheek Menen

Vanaf 1 maart 2017 vind je in bibliotheek Menen allerlei spellen. De bibliotheek werkt voor dit project samen met de Meense speel-o-theek de Speelkoffer (Koningsstraat, onder de vleugels van CAW Stimulans) en biedt circa 100 spellen aan voor kinderen vanaf 2 jaar tot familiespelen.

Spelen is belangrijk voor de ontplooiing van ieder kind. Naast het plezier dat kinderen aan spelen beleven, draagt speelgoed ook bij tot hun ontwikkeling. Spelenderwijs leren kinderen allerlei vaardigheden om klaar te zijn voor ‘de volwassen wereld’. De Speelkoffer koos voor de bibliotheek vooral spelletjes die razend populair zijn bij kinderen, zoals Camel Up, Bunny Hop Party, Rumba Rups en Vallende aapjes. Daarnaast gingen we ook op zoek naar duurzame en educatieve spellen.

“En dit realiseren we nu samen met de bibliotheek”, aldus schepen van jeugd en bibliotheek, Griet Vanryckegem. Daarom werken de speel-o-theek en de bibliotheek voortaan samen. De speel-o-theek kocht een pakket van ca. 100 gezelschapsspellen aan die vanaf maart in de bibliotheek uitgeleend worden. Het aanbod in de bibliotheek betreft dus alleen spellen, geen speelgoed. Dit laatste wordt alleen in de speelotheek uitgeleend. “Met deze samenwerking willen we meer Menenaars de weg naar de speelotheek tonen en meer kinderen laten genieten van het vele mooie speelgoed dat daar beschikbaar is”, voegt schepen Vanryckegem hier aan toe.

Een greep uit het aanbod: rekenspelletjes (zoals 3.4= Klatsch), coöperatieve spelen (waar iedereen samenwerkt tegen het spelbord, dus iedereen wint of verliest samen, zoals Boomgaard), geheugenspelen (zoals Spokentrap), tactische spelen (zoals Carcassonne Junior), smartgames (bij elk spel zit een boekje met opdrachten om na te doen met de voorwerpen, zoals Castle Logix), vaardigheids- of bewegingsspelletjes, zoals Eierdans en Speed Cups), deductiespelen (zoals Wie is het?), ‘varia’-spelen (niet onder een noemer te brengen, zoals Saboteur, Monza).

Je ontdekt de spellen hier in de catalogus van bibliotheek Menen. De spelletjes dragen een groene bol met een cijfer volgens de leeftijdscategorie. Spelletjes met cijfer 1 zijn voor de allerjongsten. Dozen met cijfer 8 zijn iets ingewikkelder. Je kan de spellen 1 maand lenen aan € 0,50 per spel met een maximum van 3 stuks per lenerspas (5 per onderwijspas voor 6 weken).

Boeiend voor het hele gezin, maar ook interessant voor leerkrachten uit het kleuter- en lager onderwijs om spelenderwijs taal en rekenen aan te leren. Kom ze ontdekken in de bibliotheek! Urenlang spelplezier verzekerd voor de hele familie of de hele klas!

Meer info

bibliotheek Menen | t 056 51 58 70 | e bibliotheek@menen.be
www.despeelkoffer.be | t 056 51 44 13 | e speelkoffer@cawstimulans.be

Aangemaakt op: 06/03/2017