G-Sportfeest komt naar je toe!

Gepubliceerd op woensdag 02 juni 2021
GSW Sport

De Gewestelijke Sportwerking (GSW) regio Wervik, Wevelgem, Menen, Ledegem en Lendelede zet zich al vele jaren in om mensen met een beperking aan te zetten tot bewegen en sporten. Normaal gezien organiseren ze elk jaar een Sportfeest, een sportdag waar iedereen met een beperking kan aan deelnemen. De editie van 2020 kon door corona niet plaatsvinden en ook editie 2021 stond op de helling. Vandaar dat de GSW een alternatief heeft bedacht en uitgewerkt.

Er werd een uitleenpakket samengesteld met curling matten, boccia materiaal, alles om een atletiek meerkamp te kunnen organiseren (kogelstoten, verspringen, estafette…), bounceball sticks en een online dansfilmpje. Alles om er een sportieve week van te maken. Aan de hand van opdrachtfiches en instructies kunnen de begeleiders alle deelnemers op hun niveau aanzetten tot bewegen.

De bewoners van het dagcentrum De Pelikaan in Menen krijgen de eer om de spits af te bijten, daarna gaat de koffer ook nog naar Eigen Woonst in Menen, Atelier aan de Leie in Wervik, De Fakkel in Wervik, Villa Vip in Wevelgem en ‘t Ferm in Ledegem.

Als het mogelijk is zal er in het najaar op vrijdag 29 oktober in Wevelgem opnieuw een fysiek Sportfeest georganiseerd worden.

Snowtuben
Op zaterdag 25 september organiseert de Gewestelijke Sportwerking ook nog het snowtuben voor mensen met een beperking in Ice Mountain (Komen). Daar glijden de deelnemers in rubberbanden in de sneeuw naar beneden. Deelnemen hieraan kost 7 euro. Inschrijven of meer info via sportpromotie@lendelede.be