Fietseducatie 2023 voor 421 leerlingen

Gepubliceerd op Maandag 20 maart 2023

Het project verkeerseducatie voor dit schooljaar gaat opnieuw van start. De theorielessen die op school gegeven worden door politie zijn achter de rug. 421 leerlingen van het zesde leerjaar uit alle 15 basisscholen van Menen, Lauwe en Rekkem nemen hieraan deel.

Schepen Roose: “We starten met het fietsbehendigheidsparcours. Dit omvat de fietsvaardigheidstraining langs een speciaal ontworpen parcours met een 9-tal testen. Naast deze test is er ook aandacht voor de wegcode en de voorbereiding van het fietsexamen.”

Voor de scholen in Menen gaat dit door van 20 maart tot en met 30 maart in de zaal in Park ter Walle. De scholen in Lauwe en Rekkem komen aan bod  van 21 april  tot en met 26 april. Deze gaan voor Rekkem door op de ‘zoen en vroemzone van gemeenteschool Barthel. Voor Lauwe vinden die plaats op de parking van TTC And Leie.

“De fietsexamens voor alle scholen vinden plaats in de maand mei. Dit van 2 tot en met 25 mei. Leerlingen leggen dan een individuele fietstocht af met een 8-tal proeven onderweg. In elke deelgemeente is er een vast bewegwijzerd parcours voorzien”, vult burgemeester Lust aan.

Het project is een samenwerking tussen het stadsbestuur Menen, de Dienst Veiligheid en Samenleven, de Gemeenschapswachten en PZ Grensleie.