Extra lokale coronamaatregelen in Menen verlengd

Gepubliceerd op vrijdag 20 november 2020

Eind oktober besliste de Stad Menen wegens de slechte coronacijfers extra maatregelen te nemen bovenop de richtlijnen vanuit het nationaal overlegcomité. Sommige richtlijnen verlopen op 20 november. Het schepencollege heeft beslist deze te verlengen tot en met 2 december 2020.

Burgemeester Eddy Lust: “De besmettingscijfers in Menen blijven de op 3 na slechtste van West-Vlaanderen. Bovendien moeten we ook rekening houden met de heropstart van de scholen begin deze week en de mogelijke impact daarvan. Voorzichtigheid blijft dus geboden. Nog even op de tanden bijten en het komt goed.”

De aanvullende maatregelen in Menen:

  1. Alle evenementen in Menen, Lauwe en Rekkem zijn tot en met 3 januari verboden.
  2. Alle georganiseerde groepsactiviteiten en reguliere werkingen van verenigingen (jeugd, sport, cultuur…) in Menen, Lauwe en Rekkem. Ook die voor min 12-jarigen.
  3. Er geldt mondmaskerplicht voor wandelaars in de bebouwde kom en binnen aangeduide, afgebakende zones op het openbaar domein voor iedereen vanaf 12 jaar.
  4. Alle winkels moeten dicht om 20u.
  5. Bibliotheek: enkel afhaalbib, meer info op https://menen.bibliotheek.be.
  6. Shop niet langer dan 30 minuten: winkels worden extra gewezen op de geldende maatregelen.
  7. Leerlingen van het secundair onderwijs worden aangeraden om ‘s middags op school of thuis te eten: eten op het openbaar domein wordt ten strengste afgeraden.
  8. Samenscholingen op het openbaar domein zijn sowieso verboden.

Deze maatregelen worden sowieso verlengd tot en met 2 december 2020 en worden, in functie van het nationaal overlegcomité van 27 november, geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Onze politiediensten blijven strikt controleren op de naleving van deze maatregelen.

Ook stedelijke academies anticiperen

De Academie voor Beeld, Muziek & Woord Stad Menen organiseert sinds maandag 16 november 2020 uitsluitend afstandsonderwijs. Onze Academie zal dat blijven doen tot en met 6 december 2020. In overleg met de besturen van Wervik en Wevelgem is deze beslissing dan ook van toepassing in al onze vestigingsplaatsen in onze buurgemeenten, dus ook op grondgebied Wervik en Wevelgem. Iedereen krijgt dus een vorm van afstandsonderwijs via het bijwonen van digitale lessen en/of het verkrijgen van een videoles of een uit te voeren opdracht op maat. Leerkrachten doen er alles aan om in de gegeven omstandigheden het best mogelijke onderwijs voor iedereen te voorzien.