Extra coronamaatregelen van kracht in Menen

Gepubliceerd op vrijdag 30 oktober 2020

De coronacijfers in Menen kleuren donkerrood. Het ziekenhuis AZ Delta telt momenteel meer opnames dan in de piek van maart en april, tijdens de eerste coronagolf eerder dit jaar.

Hoog tijd dus voor enkele aanvullende maatregelen in Menen:

 1. Alle evenementen in Menen, Lauwe en Rekkem zijn tot en met 3 januari verboden.
 2. Alle georganiseerde groepsactiviteiten en reguliere werkingen van verenigingen (jeugd, sport, cultuur…) in Menen, Lauwe en Rekkem zijn tot en met 20 november verboden. Ook die voor min 12-jarigen.
 3. Er geldt mondmaskerplicht voor wandelaars in de bebouwde kom en binnen aangeduide, afgebakende zones op het openbaar domein voor iedereen vanaf 13 jaar. Er geldt ook een mondmaskerplicht op de begraafplaatsen.
 4. Alle winkels moeten dicht om 20u.
 5. Bibliotheek: enkel afhaalbib, meer info op https://menen.bibliotheek.be.
 6. Shop niet langer dan 30 minuten: winkels worden extra gewezen op de geldende maatregelen.
 7. Leerlingen van het secundair onderwijs worden aangeraden om ‘s middags op school of thuis te eten: eten op het openbaar domein wordt ten strengste afgeraden.
 8. Samenscholingen op het openbaar domein zijn sowieso verboden.

Deze maatregelen gaan in op 30 oktober vanaf 14:00 en worden binnen 3 weken geëvalueerd.

Er zal een strikte controle gevoerd worden op de naleving ervan.

Ook de gouverneur nam gisteren een aantal maatregelen:

 1. Afhalingen van voedsel en drank (take away) zijn enkel toegelaten bij officiële afhaalpunten, horecazaken, voedingswinkels en traiteurs.
 2. Huis aan huis bezoeken in het kader van bv Halloween, Sint-Maarten, sinterklaas, kerstman… zijn verboden.
 3. Leveringen aan huis kunnen enkel gebeuren door professionele leveringsdiensten.
 4. Huis aan huis verkopen zijn verboden.

Noodopvang

Van 2 tot en met 6 november biedt Stad Menen noodopvang aan voor kinderen van ouders die in de zorg werken en in Menen wonen. Voor de dagen 9, 10, 12 en 13 november breiden we dit aanbod uit tot kinderen van ouders die een essentieel beroep uitoefenen. Meer info hierover op www.menen.be/noodopvang.

Burgemeester Eddy Lust: “Als stadsbestuur weten we dat deze bijkomende regels een grote impact hebben op het leven van onze inwoners, ondernemingen en verenigingen; financieel en bovenal sociaal. Maar vandaag is het bittere ernst inzake de gezondheidstoestand van onze stad. Harde maatregelen zijn noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is daarom noodzakelijk dat we ons samenscholings- en verplaatsingsgedrag expliciet gaan inperken. Dit voor eenieders gezondheid en met het doel samen een positieve en virusvrije toekomst tegemoet te kunnen gaan.”


Vragen?

Algemeen over corona: 0800 14 689
Over coronamaatregelen in Menen: 056 529 415