Nieuws - meest recent

17/03

De apotheose van de carnavalsactiviteiten staat op zondag 17 maart gepland met de 43ste Carnavalsstoet doorheen het centrum van de stad. Heb jij zin om eens zot te doen? Verkleed je ook als toeschouwer én win een Shop en Beleef-waardebon van 50 euro!

Heb je eigen ambachtelijk gemaakte producten in je aanbod? Een eigen kaas, ambachtelijk ijs, chocolade of drank… ? Bied je een heerlijke streekspecialiteit of hoeveproduct aan?

Zin om eens flink uit de bol te gaan? Wil je carnaval op een unieke manier beleven en tal van mooie prijzen in de wacht slepen? Dan ben jij dé ideale persoon om deel te nemen aan de verkiezing van de Stadscarnavalsprins/-prinses 2019.

14/09

Kom op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september naar het 24ste Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker. Tijdens die dagen verkopen handelaars, verenigingen, vrijwilligers… op verschillende plaatsen in Menen-Lauwe-Rekkem azaleaplantjes aan 7 euro per stuk ten voordele van de actie. Samen maken wij een vuist tegen kanker!

Zaterdagavond 25 augustus bonden twee kandidates de strijd aan voor de titel van Stadsambassadrice 2018-2019. Het werd een best spannende verkiezingsshow. Uiteindelijk werd Davina Varasse tot nieuwe Ambassadrice van de stad Menen gekroond.

Wat is er binnenkort te doen in Menen, Lauwe en Rekkem? Op www.uitinmenen.be - dé digitale kalender boordevol UiT-tips - kun je gegarandeerd een boeiende activiteit ontdekken. Wij geven je alvast een handvol tips. Ontdek hier meer details.

01/07

In 2009 organiseerde vzw wijkcentrum de Koekuit ter afsluiting van het 50ste Koekuit-in-Feest in 2009 een eerste taptoe. Drie korpsen (St-Jozefsharmonie, Fleming Pipe Band en Drum Spirit) zorgden toen voor een uniek muziekspektakel op de terreinen van het Koekuitcentrum in de Hogeweg.

“De Wieltjesfeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. In augustus pakken we uit met het volledige programma, maar nu al geven we graag de namen vrij die op het grote podium van de Grote Markt zullen optreden”, zegt schepen voor Evenementen Laurent Coppens.

28/04

Fleurig, geurig, plezant en sfeervol… op zaterdag 28 april van 8:00 tot 13:00 wordt de Grote Markt van Menen omgetoverd tot een oase vol bloemen. We zijn intussen toe aan de 46ste editie van de Bloemenmarkt.

Op zaterdag 3 februari werd Sandrine II in zaal Park Ter Walle aangesteld tot Prinses Carnaval Stad Menen 2018. Dit was de afsluiter van een dag vol ambiance met in de namiddag een heus Kindercarnavalsfeest.