Ereburger Jozef Deleu schrijft gedicht voor 175 jaar Brandweer Menen

Hieronder vind je een vurig gedicht van de hand van onze ereburger Jozef Deleu naar aanleiding van 175 jaar Brandweer Menen.

Schepen van Cultuur Christine Depoortere: "Op mijn vraag om een gedicht te maken voor 175 jaar Brandweer Menen, kreeg ik een bevestigend antwoord van onze ereburger Jozef Deleu. En voilà: hier is het. Helemaal nieuw en speciaal voor Brandweer Menen. Werkelijk uniek, want Jozef Deleu werkt normaal gezien niet op vraag. Het is de bedoeling dat het gedicht tentoongesteld wordt tijdens de expositie van 175 jaar Brandweer Menen en dan later permanent een plekje krijgt in de nieuwe brandweerkazerne op de Leopoldplein."

Jozef Deleu over zijn werk: "Ik hoop dat het gedicht jou en de Menense Brandweer plezier doet. Ik bied het van harte aan en het mag zoveel mogelijk gebruikt worden. Maar altijd ongewijzigd en in deze vorm. Bij afdruk moet de vorm van het gedicht gerespecteerd worden. Die verwijst naar de grilligheid van vuur."

Ereburger Jozef Deleu wint cultuurprijs
Onze ereburger van de stad Menen Jozef Deleu won, samen met de Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers, de Prijs voor de Vlaams-Nederlandse Culturele samenwerking. Beiden kregen die prijs van de Vlaamse minister van Cultuur voor hun verdiensten als culturele bruggenbouwers tussen Nederland en Vlaanderen.