En de Mooiste Boom van Menen 2020 is…

Gepubliceerd op Dinsdag 17 november 2020

“We ontvingen de voorbije weken veel inzendingen met foto’s om mee te dingen naar de titel van “De Mooiste Boom van Menen”, een laagdrempelige Facebookwedstrijd, die een andere kijk op en bewustwording van de bomen op ons grondgebied wou creëren. We kregen een aantal pareltjes binnen. Begin deze maand kon iedereen op onze Facebookpagina Stad Menen stemmen voor zijn/haar favoriete boom: we noteerden maar liefst 900 stemmen. De Mooiste Boom van Menen van 2020 is uiteindelijk de boom in de Kerkomtrek in Menen geworden”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

De boom - een beuk - achter de kerk in de Kerkomtrek kreeg 115 voorkeurstemmen en haalde het voor de bomen aan het Leopoldplein (84 stemmen), op de Groentemarkt (67 stemmen), in de Oude Leielaan (64 stemmen) en op de begraafplaats in Lauwe (51 stemmen). De winnende boom zal binnenkort met de nodige luister gevierd worden. Je kan de ‘deelnemende’ bomen nog steeds bekijken op de Facebookpagina van Stad Menen.

"Naar aanleiding van deze verkiezing, geeft de stad 100 gratis boswilgen weg. Er is een invulformulier. Afhalen gebeurt op 28 november", besluit schepen Roose.

De Mooiste Boom van Menen 2020 aan de Kerkomtrek
Schepen Patrick Roose en burgemeester Eddy Lust bij de Mooiste Boom van Menen 2020.