Een warme postkaart in alle brievenbussen

Gepubliceerd op Vrijdag 13 november 2020

“De strijd tegen het virus is noodzakelijk, maar ook keihard”, zegt schepen van Welzijn Angelique Declercq. “De nieuwe lockdown doet ons op onszelf terugplooien. Dat is voor heel veel mensen bijzonder moeilijk. De stad erkent dat onomwonden en vindt dat niemand zich daarvoor hoeft te schamen. Daarom hebben we voor iedereen die het moeilijk heeft een duidelijke boodschap: je staat er niet alleen voor. Je bent maar 1 telefoongesprekje of berichtje verwijderd van iemand die je kan helpen.”

 De Stad Menen verstuurde deze week een postkaartje naar alle Menenaars. De postkaart wil 2 dingen doen. Ten eerste wil het inwoners bij elkaar brengen. Je kunt de postkaart naar iemand sturen, om die persoon te laten weten dat je aan hem of haar denkt. De afzender noteert zijn eigen naam en de naam van de geadresseerde, die hij of zij een hart onder de riem wil steken. “Ik hoop dat mensen de postkaarten zullen gebruiken. Twee namen, twee adressen en één postzegel, meer is er niet nodig om warmte door de stad te laten trekken”, zegt schepen Declercq.

 Ten tweede wil de postkaart ook duidelijk maken dat de sociale diensten van de stad Menen er zijn voor alle inwoners. Voor de stad werken mensen die naar je willen luisteren en je courage en hulp zullen geven. Je kunt er ook voor andere dingen terecht: problemen met huisvesting, financiën, tewerkstelling, relaties, administratie, boodschappen…

 “Dit is niet zomaar een postkaart”, zegt schepen Declercq. “Het is warmte die we in de huizen brengen. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar kunnen helpen als we de kaart verder verspreiden en gebruiken. Ik weet ook zeker dat wie in nood is, met een warm hart zal ontvangen worden door de mensen van onze sociale diensten. Ze blijven paraat staan, ondanks alles en dat verdient een dikke pluim!”