Een nieuw herkenningsteken voor beschermd onroerend erfgoed

Gepubliceerd op Maandag 16 juli 2018

Vlaanderen telt meer dan 12.500 beschermde items zoals kerken, landschapsparken, kasseiwegen en grafheuvels. Het nieuwe witgele herkenningsteken is speciaal ontwikkeld om dit beschermd erfgoed meer zichtbaarheid te geven. Onder impuls van het Onroerenderfgoeddecreet is er nu één herkenningsteken in het leven geroepen voor alle soorten van beschermd onroerend erfgoed: voor beschermde monumenten, stads- en dorpsgezichten, cultuurhistorische landschappen en voor archeologische sites. 

Ben jij eigenaar, beheerder, huurder of erfpachtnemer van een beschermd goed? Bestel dan het nieuwe herkenningsteken en vergroot de zichtbaarheid van jouw onroerend erfgoed. Het agentschap Onroerend Erfgoed stuurt je het bordje kosteloos op. Meer informatie over hoe je het herkenningsteken kan aanvragen, vind je op https://www.onroerenderfgoed.be/nl/over-ons/herkenningsteken.

Heb je het nieuwe herkenningsteken al opgehangen of ben je van plan om dit te doen? Doe dan mee aan de selfie-actie van het agentschap Onroerend Erfgoed en geef jouw onroerend erfgoed een gezicht. Stuur een foto van jezelf met het bordje aan het beschermde erfgoed naar communicatie@onroerenderfgoed.be. Het agentschap stuurt een fotograaf naar de leukste inzendingen voor een fotoreportage!

Onroerend Erfgoed
Phoenixgebouw  |  Koning Albert II-laan 19 bus 5  |  1210 Brussel
T +32 (0)2 553 18 64  |  F +32 (0)2 553 16 55
www.onroerenderfgoed.be